Заява «Правого сектора» щодо прийняття закону про особливий статус територій «ЛНР-ДНР»

Заява «Правого сектора» щодо прийняття закону про особливий статус територій «ЛНР-ДНР»1. Закон «приймали» при вимкненому табло для голосування на закритому засіданні без допуску преси і громадськості – невідомо хто і за що голосував, і чи голосував взагалі!!!

2. Ст.1 Закону запроваджується «особливий порядок» на території, що не є чітко окресленою – не прописано, що робити, якщо розміри контрольованих ДНР і ЛНР територій будуть змінюватись(тим більше силою)?!

3. Ст.3 гарантує «недопущення кримінального переслідування» і «забороняє дискримінацію учасників подій в ДНР та ЛНР» без окреслення типу правопорушень чи злочинів та часових рамок їх вчинення – це що, тотальна амністія за вбивства і гвалтування як в минулому, так і на майбутнє?!

4. Ст.4 порушуючи Конституцію, запроваджує обов’язкове сприяння використанню виключно російської мови – про державну українську мову на нібито ще «де-юре» українській землі Закон не згадує взагалі!!!

5. Згідно ст.ст. 5, 6 вся повнота влади в окупованих районах буде здійснюватись у неконституційний спосіб виключно «органами самоврядування», що мають бути обрані на позачергових виборах 9 листопада «під прицілом» терористів і окупантів – навіть суддів і прокурорів планується призначати виключно за погодженням з терористами і окупантами, а не у спосіб, визначений Конституцією України!!!

6. Ст.7 Закону передбачає зобов’язання держави фінансувати терористів і окупантів згідно захищених статей бюджету – вся Україна може голодувати чи замерзати, а на економічному статусі ДНР та ЛНР це не відобразиться!!!

7. Ст.8 передбачає обов’язкове сприяння держави розвитку транскордонних зв’язків сепаратистських утворень з РФ – вочевидь з метою полегшення доставки тяжкого озброєння для терористів та «гумконвоїв» Путіна?!!

8. Ст.9 легалізує «загони народної міліції» підконтрольні новообраним органам місцевого самоврядування – тепер бандити з «народної міліції» матимуть право стріляти «на ураження» в наших добровольців, яких згідно вказаного Закону слід класифікувати як найманців!!!

9. В Законі жодним чином не згадується про відновлення державного кордону з РФ, про відновлення конституційних органів влади, захист прав і свобод громадян, відшкодування завданих їм збитків, про виведення окупаційних військ!!!

Закон є очевидною зрадою українських національних інтересів!

«Правий сектор» категорично засуджує сьогоднішнє голосування у парламенті та жорстко відмежовується як від ініційованого Президентом Закону, в разі його підписання, так і від кандидатів в депутати від його партії!

Вимагаємо оприлюднити прізвища депутатів-зрадників України, які віддали свої голоси за ганебний закон «ЛНР-ДНР». Українці їм цього не подарують!

Джерело

peredplata