Neopresse: НАТО готує 40-тисячну армію для війни з Росією

Neopresse: НАТО готує 40-тисячну армію для війни з РосієюВійськові блоку проводять масштабні тренування, метою яких є протистояння державі-агресору з урахуванням дій РФ в Криму.

У Польщі проходять міжнародні навчання альянсу по відбиттю атаки «умовної держави-​​агресора», під якою, на думку neopresse, мається на увазі Росія. Автор статті пише, що військові маневри здійснюються в «максимально реалістичних умовах» та з урахуванням того, що «Росія зробила в Україні».

За сценарієм НАТО, продовжує автор, «великий сусід» захопив естонський острів Хійумаа. Штаб-квартира Північноатлантичного альянсу в Брюсселі повідомляє про те, що цей випадок підпадає під договір про взаємну оборону, і створює військовий підрозділ, який налічує 40 000 осіб.

Перед генералом НАТО з Німеччини Хансом Лотаром Домрезе, який керує операцією, постає завдання по звільненню захопленого регіону. У ситуаційному центрі панує напружена атмосфера, описує обстановку автор: найважчі бої ще попереду. На екрані відображається карта Естонії, на півночі острова Хійумаа відзначені позиції “Червоної Армії”.

“У темних приміщеннях навчального центру в польському місті Бидгощ забуваєш, що мова дійсно йде про навчання, пише автор. Відбувається те, шо аж ніяк не відрізняється від реальної операції. Бригадний генерал Ханс ванн Грісвен підкреслив, що військові маневри, які він розпланував зі своїм штабом, проходять в «максимально реалістичних умовах», а також з урахуванням того, що «Росія зробила в Україні».

Реакція НАТО на те, що «Росія зробила в Україні», для автора очевидна: залякування і озброєння. Видання нагадує, що в серпні Північноатлантичний альянс вже проводив навчання в Україні. А цього разу 400 солдатів з 23 країн НАТО візьмуть участь в імітації бойових дій, замінивши собою 40-тисячну армію. Частини цієї операції вже були відпрацьовані у військових навчаннях під кодовою назвою «Анаконда», в яких застосовували справжню бойову техніку. При цьому НАТО заявляє, що військові маневри не мають стосунку до останніх подій і не є сигналом Москві. У це віриться насилу, зауважує автор.

Нагадаємо, через останні події в Україні Латвія хоче розмістити у себе базу НАТО. На думку керівництва держави, це зміцнить обороноздатність країни.

Джерело: ІноТВ

peredplata