Горбачов розповів про \”хворобу\” Путіна: він вважає себе Богом

Михайло Горбачов, перший і останній президент СРСР, вважає, що нинішній глава Росії Володимир Путін повторює його \”хворобу\” – починає вважати себе Богом.

Про це він заявив в Москві в ході презентації своєї книги \”Після Кремля\”, пише УНІАН .

Горбачов розповів про "хворобу" Путіна: він вважає себе Богом

\”У нас є президент, Путін – президент, який відбувся. Мені здається, що він починає хворіти тією ж хворобою, що й я колись захворів – надмірна самовпевненість. І все, що кажуть, не має значення – він вже Бог, або , принаймні, заступник Бога, з яких питань – не знаю \”, – сказав Горбачов.

На його думку, Путін повинен прислухатися – \”це важливіше, ніж холуї, які облизують його з п\’ят до відомих місць\”.

Горбачов також підкреслив, що Путін не зустрічається з ним вже 1,5 року, оскільки \”ніколи\”.

Екс-глава СРСР, крім того, висловив упевненість у тому, що сильна держава будується не силою. \”Сильна держава – демократична держава\”, – пояснив Горбачов.

За його словами, сильна держава не може розганяти опозиційні мітинги, а якщо так робиться, то це ознака безсилля.

Горбачов, крім того, зазначив, що якщо важко, то не потрібно боятися піти, хоча це і страшно. Водночас, він заявив, що Путін багато зробив, щоб врятувати РФ від розпаду після президента Бориса Єльцина, хоча використовувалися авторитарні методи, але це робилося в інтересах більшості.

На презентацію книги прийшли кілька сотень росіян, які створили досить велику тисняву. Підтримати Горбачова прийшов і російський музикант Андрій Макаревич, а також представники влади \”пізнього СРСР\”.

Зал зустрів Горбачова оплесками, самого автора весь час підтримували під руку. Горбачов жартував з цього приводу і зазначив, що він найдоросліший в аудиторії, і може консультувати з питань здоров\’я.

Він жартома зауважив, що його вже ховали понад десять разів, але не дочекалися. Він запросив усіх на своє 90-річчя. Горбачов заявив, що в його книзі розповідається про боротьбу за владу в Москві, що призвела до розпаду Радянського Союзу.

При цьому він зазначив, що СРСР розвалив не він, оскільки він намагався його зберегти і підготував новий договір.

peredplata