На Буковині хочуть створити загони самооборони

20 листопада 2014 року на позачерговій сесії Чернівецької обласної ради депутат-свободівець Віталій Мельничук подав до розгляду порядку денного звернення щодо створення загонів народної самооборони. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

«За останній час ми не побачили жодних ініціатив від держави щодо створення загонів народної самооборони. Але на сьогоднішній день, знаючи всю ситуацію у державі, громади потребують самозахисту. Я пропоную відновлювати раніше діючі вишкільні центри для бійців народного ополчення на базі територіальних громад із задіюванням фахівців-інструкторів з досвідом ведення військової справи» – повідомив під час виступу Віталій Мельничук.

«Звичайно, таке питання не обходиться без фінансування, тому я наполіг на фінансовій допомозі з бюджету області. Більшість депутатів підтримало мене у цьому і найближчим часом це звернення буде розглянуто і реалізовано» – зазначив свободівець.

Також депутат додав, що відновлення загонів народного ополчення є необхідним для забезпечення спокійного життя громадських організацій і загалом всіх жителів міст. «Ми мусимо захищати наше життя самостійно, тому й робимо все необхідне для цього».

peredplata