Нападника на таксиста затримали керівники райвідділу

Близько 21 години до міліції звернувся 36-річний чернівчанин, який працює водієм таксі на автомобілі «Опель Комбо», однієї із служб міста. Чоловік повідомив, що на автостанції \”Кемпінг\” до нього підійшли двоє невідомих й замовили таксі у село Клішківці. Під час руху у селі Шилівцях, біля будинку культури, вони попросили зупинитися. Після зупинки пасажир який сидів на задньому сидінні завдав водію декілька ударів по голові пляшкою з під пива, а пасажир, який сидів поруч з таксистом виштовхнув його з автомобіля. Нападники після цього заволоділи автомобілем таксиста і на цьому авто втекли у невідомому напрямку.

Керівництво та працівники Хотинського райвідділу міліції, незважаючи на те, що це був вихідний день, миттєво зреагували на повідомлення і виїхали на пошуки автомобіля та осіб причетних до незаконного заволодіння транспортним засобом. Через деякий час начальник Хотинського райвідділу на своєму службовому автомобілі «БМВ», начальник сектору карного розшуку райвідділу на службовому «Фольксвагені» та начальник слідчого відділення райвідділу на своєму приватному автомобілі «ВАЗ-21070», встановили місцезнаходження викраденого авто, а оскільки водій ігнорував вимоги про зупинку, почали його переслідування. Під час погоні підозрюваного він під час руху неодноразово створював загрозу життю громадян та працівників міліції, внаслідок чого першим заступником начальника райвідділу був застосований пристрій для відстрілу набоїв гумовими кулями. На автодорозі у селі Клішківці, неподалік сільського ринку, працівникам міліції вдалось заблокувати рух і під час затримання підозрюваного останній керуючи викраденим автомобілем допустив зіткнення та пошкодив службовий автомобіль \” БМВ \” та приватний автомобіль «ВАЗ-21070».

Трохи пізніше правоохоронці затримали і співучасника злочину, якого його товариш висадив ще до початку переслідування. Як встановили співробітники міліції затримані є «старими знайомими» оперативників, адже вже неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності. Так учасник погоні, 26-річний житель села Клішківці, вже 4 рази був засуджений за скоєння крадіжок, незаконних заволодінь транспортних засобів та розбоїв, а 23-річний співучасник злочину 2 рази займав місце на лаві підсудних за скоєння крадіжок.

Обидва зараз перебувають у камерах ізолятора тимчасового тримання Хотинського райвідділу, а за даним фактом порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою або поєднане з насильством небезпечним для життя чи здоров\’я потерпілого). Вказана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років, але враховуючи кримінальне минуле підозрюваних, їм навряд чи варто розраховувати на якісь поблажки з боку Феміди.

Повідомляє Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

peredplata