З\’явилося відео бійки Соболєва та Івченка у Раді

З'явилося відео бійки Соболєва та Івченка у РадіНардепи махали кулаками у кулуарах і продовжили з\’ясовувати стосунки у сесійній залі.

Депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв та депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко побилися в кулуарах Верховної Ради. Соболєв стверджує, що Івченко веде проти нього та комітету з протидії корупції кампанію в пресі через законопроект, який «пропонує віддати місцевим депутатам право змінювати призначення і роздавати землі за межами населених пунктів».
А от спікер Ради Володимир Гройсман дав доручення регламентному комітету покарати забіяк. Комітет запропонував сесійній залі позбавити Соболєва та Івченка права брати участь у засіданнях Ради на 5 днів.

Кампанія почалася після того, як комітет визнав законопроект №1559, який пропонує віддати місцевим депутатам право змінювати призначення і роздавати землі за межами населених пунктів корупціогенним.

«Ми на нашому парламентському комітеті з протидії корупції визнали ініціативу корупціогенною. Ми за збільшення повноважень місцевих громад, але до створення земельного кадастру і до проведення нових місцевих виборів цей закон приймати не можна», – написав він.

«Сьогодні він мав нахабство прийти переконувати голосувати за такий дерибан Самопоміч.Так і сталася бійка проти корупції в буквальному сенсі слова», – наголосив Соболєв.

Під час бійки Єгору Соболєву розбили губу.

Як прокоментував інцидент спікер парламенту Володимир Гройсман «це абсолютно неприпустимо в стінах українського парламенту. Мужуть бути різні точки зору, але простягати руки – це є неприпустимим, я на цьому наголошую».

Він дав доручення зібратися регламентному комітету та відсторонити депутатів Соболєва та Івченка від участі у п\’яти пленарних засіданнях.

«Якщо хоче хтось воювати: будь ласка – на фронт», – наголосив Гройсман.

У свою чергу голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк вибачився за колегу, який брав участь у бійці.

«Як голова фракції я хочу вибачитися за абсолютно непарламентську поведінку, яка б не була причина», – сказав Березюк.

Депутат від «Батьківщини» Сергій Соболєв вимагає розглянути відеозапис бійки на регламентному комітеті та передати його до прокуратури. Він вимагає покарання лише того депутата, який почав бійку.

peredplata