Деталі останнього інтерв\’ю Януковича в Україні

Деталі останнього інтерв'ю Януковича в Україні Харківська журналістка Ганна Кузнєцова взяла останнє інтерв\’ю у Віктора Януковича перед його втечею до Росії.

Харківська журналістка Ганна Кузнєцова, яка бачила Януковича в президентській резиденції за день до його втечі в Росію, лише через рік погодилася розповісти \”як це було\”.
Для всіх довго було загадкою – не тільки, де саме у Харкові переховувався президент-утікач, а й що саме залишилося за кадром його прощальної промови в Україні. Як Янукович дістався Харкова, чому боявся зайти у віп-термінал харківського аеропорту – ексклюзивні зізнання очевидців у сюжеті марафон-ТСН.
На Майдані рахують убитих і плачуть, розстріляних активістів уже понад 90. В Межигір\’ї у цей час переполох. Янукович пакує валізи. У ніч на 22 лютого він відлітає у Харків.
\”Два вертольоти прилетіло орієнтовно о 12 годині ночі. Я перебував на пероні. Суєта була через те, що все це робилося дуже швидко\”, – розповідає очевидець.
Керівник служби перевезень у віп-терміналі Антон Падолко був єдиним кому дозволили вийти на злітну смугу. Все було спонтанно і таємно – співробітників харківського аеропорту про приліт тоді ще президента попередили за дві години. Підходити до вікон заборонили. Всі виходи з будівлі закрили. З Києва прибули два вертольоти. Янукович, його молодший син Віктор, цивільна дружина Любов Полежай і понад 20 держохоронців.
Антона попередили, до них ближче, ніж на 30 метрів не підходити. На Януковича чекав Добкін з додатковою охороною.
В аеропорту згадують, після приземлення головний пасажир і компанія вийшли, і ще хвилин 40 про щось домовлялися просто неба. І лише після цього кортеж зі щонайменше шести машин покинув злітну смугу.
Ночувати поїхали на околицю Харкова, в президентську резиденцію, більш відому як Обкомівська дача. І саме тут він дає своє останнє на території України інтерв\’ю.
Ганна Кузнєцова – журналістка одного з харківських телеканалів. Через рік вона повертається у маєток. ТСН стала першою кому Кузнєцова погодилася розповісти подробиці тієї зустрічі.
Тоді була субота і її терміново викликали на роботу. Про те, що спілкуватися доведеться з Януковичем, повідомили за дві години. В резиденцію журналістка приїхала з двома операторами близько полудня. Каже, зустріли два охоронці, ретельно оглянули і запропонували шукати місце для зйомки лише на першому поверсі.
\”Не було довгого столу, вони були розставлені окремо. Ванна була відкрита, були кинуті рушники, на підлозі видно було, що хтось вмивався\”, – згадує журналістка.
Єдине, що її здивувало – це тиша. Янукович на фоні смугастих шпалер, поруч горить лампа – рік тому не було жодного натяку, де саме він дає інтерв\’ю. Ганна каже, що тоді співрозмовник сам вирішив – буде стояти і пояснив: ситуація в країні не та, щоб сидіти.
\”Мені хотілося його запитати: що відбувається ?! Чому не можна було це зупинити? Переживав за себе в ситуації, що мені і не сподобалося. Тобто ти президент, гинуть люди, а ти думаєш про себе, а не про те, що відбувається\”, – каже жінка.
Інтерв\’ю тривало хвилин 10. Янукович говорив без папірців і підказок помічників. \”Він вийшов як статуя. Не було в нього ніяких листочків, вийшов, я готовий відповісти на будь-які питання\”, – згадує Ганна.
Хоча, ділиться журналістка, більшість запитань він ігнорував \”Основною його меседж був, що мене зрадили. Я кажу: хто вас зрадив? Він каже: мене зрадили. Були моменти, коли я його перебивала. Хотіла зупинити, а він продовжував. Він мене перебивав, весь час перебивав. Ось він говорить, що ми робили всі кроки для стабілізації ситуації. Тут я йому задала – які? Але він продовжував далі. Говорив те, що йому хотілося\”, – каже журналістка.
Вона показує момент, де Янукович зірвався: \”Я нічого підписувати не буду. Відбулося те, як відбулося\”, – говрить на відео Янукович. Уже за годину це інтерв\’ю поширили усі загальнонаціональні телеканали. І поки Україна слухала заяву Януковича, у цей час він вилетів з Харкова.
Два літаки і два гвинтокрил приземляються у Донецьку. Але на батьківщині на втікача чекає сюрприз – прикордонники аеропорту забороняють летіти далі, бо нема належних документів. Переляканий Янукович, кажуть свідки, кілька годин ховається за мурами резиденції Ріната Ахметова. А звідти машинами вирушає у Крим. Без перешкод проїжджає усі пости ДАІ, прибуває до Козачої бухти у Севастополі і далі на десантному катері Чорноморського флоту дістається берегів Росії.
Кореспондент ТСН Валентина Мудрик
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/zhurnalistka-yaka-spilkuvalas-z-yanukovichem-za-den-do-yogo-vtechi-rozpovila-tsn-detali-interv-yu-410742.html

peredplata