Шокін: Яценюк погодився свідчити щодо зловживань у Кабміні

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом зловживань високопосадовцями в уряді, а прем\’єр-міністр Арсеній Яценюк готовий дати свідчення, заявив генпрокурор Віктор Шокін.

Шокін: Яценюк погодився свідчити щодо зловживань у Кабміні

\”Ми внесли в ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань. – Ред.) кримінальне провадження за фактами зловживань високопосадовцями Кабінету міністрів України, що призвело до тяжких наслідків. Мається на увазі, що було дуже багато розкрадено цих коштів\”, – сказав пан Шокін напередодні в інтерв\’ю телеканалу \”Інтер\”.

Він зазначив, що розмовляв про це з прем\’єром Арсенієм Яценюком.

\”Він погодився давати будь-які свідчення з цих питань, наводити свої докази. Сподіваюся, що будемо плідно з ним співпрацювати – з\’ясовувати всі нюанси цих питань\”, – додав генпрокурор в інтерв\’ю, повну версію якого оприлюднять на вихідних.

У середу під час засідання уряду відбулося публічне затримання керівників Державної служби надзвичайних ситуацій.

Голову служби Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького підозрюють в організації злочинних схем закупівлі пального у приватних компаній за завищеними цінами.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, рішення про арешт членів уряду було ухвалено спільно з прем\’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Під час затримання в уряді глава МВС попросив звільнити пана Бочковського і його заступника з посад, прем\’єр-міністр відповів, що уряд підтримує таке рішення.

Напередодні пан Аваков повідомив, що колишньому главі ДСНС була оголошена підозра і у п\’ятницю суд повинен винести рішення.
Джерело

peredplata