День народження екс-прем\’єра тривало понад 4 години і завершилося шикарним феєрверком та поїданням півтораметрового торту.

День народження екс-прем'єра тривало понад 4 години і завершилося шикарним феєрверком та поїданням півтораметрового торту.Акція \”Квітка для Юлі\” з нагоди дня народження екс-прем\’єр-міністра України Юлії Тимошенко під стінами Лук\’янівського СІЗО завершилась більше ніж через 4 години після початку.

Фінальним був виступ Тараса Петриненка з піснею \”Україна\”. До того виступили Тарас Чубай, гурт \”Гайдамаки\”, Олександр Пономарьов.

На завершення акції всім її учасникам, яких було понад 5 тисяч, роздали шматочки півтораметрового торта, на якому був напис \”З днем народження, Юля!\”.

До того орагніхатори акції влаштували під стінами СІЗО феєрверк. Орієнтовно його зробили навпроти того місця, де розташована камера Тимошенко, аби вона могла побачити його з вікна.

Варто зазначити, що після початку мітингу на вулиці Дегтярівській, яка була перекрита ще кілька днів тому для проведення ремонтних робіт, раптово поновився рух автотранспорту. Тож всі змушені були переміститися на тротуар.

Екс-глава Держкомпідприємництва Олександра Кужель під стінами Лук\’янівського СІЗО заспівала для Юлії Тимошенко пісню та оголосила про початок революції.

\”Сьогодні почалася революція, мета якої – домогтися звільнення політв\’язнів, підприємців, які сидять в СІЗО незаконно, за політичними мотивами\”, – сказала Кужель, висловивши свою підтримку Тимошенко, передає кореспондент ТСН.ua.

Після цього вона виконала один куплет з пісні відомого барда Булата Окуджави:

\”Поднявший меч на наш союз

достоин будет худшей кары.

И я за жизнь его тогда

не дам и самой ломаной гитары.

Как вожделенно жаждет век

нащупать брешь у нас в цепочке.

Возьмемся за руки, друзья,

возьмемся за руки, друзья,

чтоб не пропасть поодиночке\”

І хоча під час виконання в Кужель зірвався голос, її виступ зустріли гучними оплесками та вигуками \”Кужель молодець!\”.

\”Юльчик сильна, вона переможе!\”, – заявила Кужель, звертаючись до присутніх.

Вона також нагадала розповідь депутата від БЮТ Остапа Семерака про те, що Юлію Тимошенко, яка не могла самостійно ходжити, возили на обстеження до лікарні \”два амбали\”, які накрили їй голову якимось рядном.

Кужель звернулася до присутніх жінок зі словами про те, що вони, жінки, не мають допускати робити такого з собою, і закликала їх усіх об\’єднатися. Ці її слова також зустріли схвальними вигуками.

Привітати екс-прем\’єра Юлію Тимошенко з днем народження під стінами Лук\’янівського СІЗО зібралися близько 5 тисяч людей. Вони намагаються докричатися до ув\’язненої, яку днями перевели до іншої камери.

Люди періодично скандують \”Юлі – волю!\”, \”З днем ​​народження, Юля!\”, передає кореспондент ТСН.ua.

Прихильники Тимошенко п\’ють шампанське за її здоров\’я, до стін СІЗО принесли тисячі квітів, в основному – троянд. Багато букетів присутні перекидають через огорожу ізолятора. Більшість людей тримають в руках плакати \”Батьківщини\”.

Із запалених свічок склали велике серце. Крім цього, на одній зі стін СІЗО депутат від БЮТ Наталія Королевська намалювала графіті у вигляді велкого червоного серця, а довкола нього написала \”Юлі – волю\” і \”З днем народження\”.

Організатори акції встановили неподалік від входу в будівлю СІЗО сцену, з якої виступають естрадні виконавці та політики.

Зокрема, виступили її дочка Євгенія Карр, перший заступник лідера Батьківщини Олександр Турчинов.

Бютівець Сергій Соболєв поклявся звільнити Тимошенко з СІЗО до 19 грудня. Він заявив, що якщо до цього часу суд нічого не ви рішить, цим питанням займуться він з соратниками та обов\’язково витягнуть її звідти.

Джерело

peredplata