Перші слухання скарги Юлії Тимошенко відбудуться 1 грудня

Захисник екс-прем\’єр-міністра Сергій Власенко заявляє, що Апеляційний суд міста Києва 1 грудня проведе попередній розгляд апеляції на винесений 11 жовтня вирок Юлії Тимошенко за результатами судових слухань так званої \”газової\” справи, повідомляє прес-служба Тимошенко.

\”Попереднє засідання у цій справі призначене не на 13 грудня, а на 1 грудня цього року, о 9:30 ранку\”, – сказав Сергій Власенко сьогодні журналістам біля Лук\’янівського СІЗО.

За його словами, судове засідання 1 грудня носитиме технічний характер, проте від їх вирішення залежатиме розвиток апеляційного процесу. \”Також буде абсолютно видно, як налаштована влада розглядати в апеляційному суді скаргу Юлії Володимирівни Тимошенко\”, – додав він.

Сергій Власенко також зазначив, що під час попереднього розгляду скарги Юлії Тимошенко Апеляційний суд повинен розглянути клопотання про зміну запобіжного заходу, а також визначити порядок проведення судового слідства у цій справі.

Захисник Юлії Тимошенко підкреслив, що Печерський суд Києва не провів судове слідство належним чином. \”Зокрема, з 30 свідків захисту були допитані лише двоє. Але їхні покази не бралися до уваги. Якщо зараз Апеляційний суд не буде проводити судове слідство, це буде означати, що влада вирішила за скороченою процедурою заслухати апеляцію Тимошенко за два чи три засідання\”, – припустив він.

\”Якщо буде проведене судове слідство, це буде означати, що принаймні захист зможе коректно висловити свою позицію. Це звичайно може не вплинути у подальшому на судовий вердикт, але захист повинен мати можливість принаймні презентувати у повному обсязі позицію, щоб це не виглядало так, як це відбувалося у Печерському районному суді\”, – заявив Сергій Власенко.

peredplata