Василь Тимофєєв: «За неякісну роботу треба відповідати»

Василь Тимофєєв: «За неякісну роботу треба відповідати»Ці слова заступника голови Чернівецької міської ради Василя Тимофєєва ще недавно адресувалися голові фракції партії «Фронт змін» Олексію Каспруку. Сьогодні вже стосуються колег заступника. Зокрема, секретаря міськради Віталія Михайлішина, начальника юридичного управління Олександра Шиби та голови комісії з питань земельних відносин Олексія Редька.

Це вони недавно підписували і погоджували рішення про надання в оренду до 2015 року землі по вул. Хотинській, 41-1 для влаштування автомобільного газозаправного пункту. Навіть ім’я орендаря Ахмета поміняли на Артур.

Це вони іншим рішенням погоджували надати дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки площею 0,18 га для житлового будівництва по вул. Винниченка, 90.
Вони мають стосунок до депутатської більшості у міськраді. Тому і регіонали, і бютівці, і нашисти проголосували за ці рішення.

Минуло 5 днів. Що за цей час сталося, поки що невідомо, але на ці пункти рішення паном Михайлішиним накладено вето. Тобто, за п’ять днів секретар міськради не погодився зі своєю думкою, яку мав раніше. І ще два професійні юристи також відмовляються від попереднього свого ж погодження. Тому тепер збирають позачергову сесію, аби вето подолати.

Знаючі люди кажуть, що у період погодження-ветування рішення хтось десь не виконав взятих зобов’язань. А далі — більше. Зокрема, лобістами цих заветованих питань стали два члени партії регіонів і її фракції у міськраді.

Напевне, регіонали вже не можуть поділити між собою міську землю. Не виключено, що інформація про майбутній розкол у фракції ПР відбувається саме через непорозуміння між її членами.

І насамкінець, згідно з регламентом та законом, ветуванню підлягає не тільки один пункт, а рішення у цілому. Тобто, згідно із законом, потрібно було заветувати два рішення міськради. А там було близько 50 пунктів, що стосувалися оренди, будівництва і земельних відносин. Люди не винні.

Вл. інф.

peredplata