Заява УНА-УНСО щодо подій під Верховною Радою 31 серпня 2015 р.

Заява УНА-УНСО щодо подій під Верховною Радою 31 серпня 2015 р.31 серпня 2015 року Україна перегорнула чергову чорну сторінку своєї історії. День, коли в Верховній Раді України почався процес внесення змін у Конституцію країни, був відзначений терористичним актом. Під час масових заворушень та протистояння мітингувальників із представниками правоохоронних органів під Верховною Радою, в ряди правоохоронців було кинуто бойову гранату. Є жертва. 24-х річний молодий боєць Нацгвардії з Херсонської області став фатальною розмінною монетою в чиїхось політичних іграх. Серйозні поранення отримали понад сто правоохоронців. Є поранені серед цивільних, які знаходилися в епіцентрі вибуху.

Під Верховну Раду під прапорами різних політичних партій та із мирними гаслами проти внесення правок до Конституції прийшли люди, які були готові до найрадикальніших дій заради цілей далеких від мирного конституційного процесу.

Те, що сьогодні відбулося під Верховною Радою є класичним терористичним актом, адже досягнута головна мета – є велика кількість жертв та вкотре посіяно страх у суспільстві.

Найбільш прикрим та ганебним фактом є те, що основною рушійною силою безладів під Радою стала певна частина політичної партія «Свобода», партії, яка позиціонує себе, як націоналістична. Під парламентом знаходилося керівництво партії, яке, фактично, координувало дію протестувальників. Таким чином ці політики взяли на себе відповідальність за провокації, що відбувалося біля Верховної Ради.

В часи, коли солдати Збройних сил України та Національної гвардії несуть службу у зоні бойових дій на сході країни, серед них немало і наших побратимів – справжніх бійців-добровольців від \”Свободи\”, які щиро віддані своїй державі, а кілька тисяч кремезних чоловіків-маріонеток у руках вправних кукловодів намагаються випробовувати на міць молодих правоохоронців у Києві. Нехай все це залишиться на совісті їх політичних керманичів.

Українське суспільство чекає від Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України швидкого та неупередженого розслідування не тільки наслідків кривавих подій, а й всіх подій, які передували вибуху гранати. Немає жодного сумніву, що терористичний акт став частиною багатоступеневого плану, кураторами якого є спецслужби Російської Федерації.

В той же час ми впевнені, що відповідальність за сьогоднішні події значною мірою лежить на керівництві Міністерства внутрішніх справ, бо саме чинний міністр вже давно виступає основним подразником для прогресивної частини населення країни. Впевнені, що ці трагічні події мають нарешті стати останньою краплею для прийняття рішення про відставку Авакова, оскільки його непрофесійні дії привели до настільки трагічних результатів мирного на початку протесту під Верховною Радою. Навіщо під стінами Парламенту та в його околицях були тисячі міліціонерів та бійців Нацгвардії, якщо вони навіть не були екіпіровані належним чином? Чому не спрацювали на випередження та знешкодження вибухонебезпечних засобів або вогнепальної зброї у натовпі? Зате за класичним сценарієм – миттєва прес-конференція, одразу оголошені імена і \”терорист\” вже наче зізнався. Доки ця людина буде знаходитись на своїй посаді є значна впевненість в тому, що кожна мирна акція протесту може закінчуватись хаосом та трагедією.

Політична партія УНА-УНСО вимагає від української влади та спецслужб довести свою спроможність захистити мир та спокій в Україні. Ми закликаємо всі патріотичні націоналістичні партії та громадські організації єднатися у боротьбі із агресором та агентами ворога в середині країни. Міцна рука та холодна кров повинні стати ознакою українського націоналіста. Українці – мудрі люди і не дозволять розірвати країну на шматки.

Ворогові України, а тим більше терористам, пощади не буде!

Слава Україні!

Провід партії УНА – УНСО

peredplata