Київ проти Москви. Один на один

Київ проти Москви. Один на один

Так сьогодні виглядав пленарний зал засідань Європейського парламенту у Брюсселі під час дебатів про становище в Україні.
Раніше він був заповнений до країв, коли мова йшла про Україну. Сьогодні міжпарламентська неформальна група ЄП \”Друзі України\” знову констатували лишень факти наших проблем.
Віце-президент Європарламенту Ельмар Брок зазначив, що Мінські домовленості не є дипломатичним успіхом України, але прийшло затишшя на фронт. Проте це не означає, що ЄС повинен знімати, чи послаблювати санкції супроти Росії. Відома українозахисниця Ребекка Хармс заявила, що ЄС повинен чинити тиск на Петра Порошенка, щоб він зайнявся реформуванням прокуратури. Без реформи прокуратури не можна і мріяти про боротьбу з корупцією в Україні. Звучали лозунги, що не можна розділяти політику Росії окремо щодо України і Сирії. Ці дві країни – єдиний геополітичний план Путіна.
А далі члени Європарламенту – \”агенти кремля\” говорили, що в Україні діє олігархічно-феодальний устрій, боротьба з корупцією відбувається дуже кволо, реформи не здійснюються. Найголовніший месидж від європарламентарів – санкції з Росії знімати не можна.
Ось такий загальний малюнок сьогоднішніх дебатів щодо України у Європарламенті. Запланований виступ Верховного представника ЄС у справах зовнішньої політики і питань безпеки Федеріки Могеріні з невідомих причин був скасований.
Україно, українці – ми залишились один-на один з лютим російським окупантом!

peredplata