Порошенко відповів на петицію щодо позбавлення громадянства за сепаратизм

Порошенко відповів на петицію щодо позбавлення громадянства за сепаратизмПід пропозицією поставили свої підписи більше 26 тисяч людей.
Прес-служба президента Порошенко прокоментував петицію Президент України відповів на петицію щодо позбавлення громадянства українців, які пропагують сепаратизм. Про це йдеться на сайті офіційного інтернет-представництва глави держави.

Порошенко подякував автору петиції за пропозицію та активну громадську позицію але пояснив, що за нинішніми нормами законодавства немає підстав для позбавлення громадянства за сепаратизм. \”Аналіз чинного законодавства у сфері громадянства та Кримінального кодексу України наразі свідчить про відсутність правових підстав для позбавлення громадянства за вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України\”, – йдеться у відповіді президента.

Також Порошенко уточнив, що звернувся до українського уряду із пропозицією опрацювати порушені в електронній петиції питання з урахуванням світового досвіду. Нагадаємо, президент України Петро Порошенко почав приймати петиції від громадян наприкінці серпня. Аби український лідер розглянув пропозицію, вона повинна набрати 25 тисяч підписів протягом трьох місяців.

peredplata