Невдале побачення вартувало чернівчанину 400 гривень і телефон

Випадок трапився у Садгорі

17 лютого до лікарні було госпіталізовано 19-річного хлопця з тілесними ушкодженнями. Лікарі звернулися до поліцейських. Першим свідком події виявилася дівчина, яка розповіла правоохоронцям, що гуляла по місту в районі Садгори з потерпілим хлопцем, аж зненацька на них напало двоє незнайомців, побило її знайомого і пограбували його.

Проте, в ході розслідування з\’ясувалося, що все було зовсім не так.
Виявилося, що напередодні чернівчанка разом зі своїм співмешканцем та їхнім спільним знайомим розпивали спиртні напої. Під час застілля дівчина повідомила, що у одній із соціальних мереж познайомилася з місцевим мешканцем, і у нього можна забрати гроші. Трійця діяла за заздалегідь спланованим сценарієм. Тобто, дівчина зателефонувала залицяльнику, призначила зустріч біля торгового центру, попросила взяти з собою значну суму коштів (3 тисячі гривень) ніби для лікування. Зустрівшись, зловмисниця під приводом прогулянки, завела хлопця на неосвітлювальну вулицю, де на них вже чекали її спільники. Двоє 20-річних хлопців напали на потерпілого та каменем завдали численних ударів в область голови. Нападники забрали гаманець, у якому знаходилися 400 гривень та дороговартісний телефон, – розповів Микола Лазорко.

Слідчі інкримінують злочинному тріо правопорушення, передбачене ч.2 ст. 187 (Розбійний напад) Кримінального кодексу України. Одного із фігурантів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Стосовно двох інших – вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу в суді. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна.

peredplata