Новодністровському ветерану нині 99

Cаме сьогодні, 19 лютого, володар 11 бойових нагород та Ордена Богдана Хмельницького ІІІ ст., новодністровець Федір Харлампійович Моргуненко стрічає своє незрівнянне 99-річчя!

Подружжя підполковників у відставці, незмінний символ Новодністровська, що асоціюється завжди із Днем Перемоги, – Любов Марківна та Федір Харлампійович МОРГУНЕНКИ зостались у парі єдині з усіх ветеранів, яких колись ця неймовірна жінка об’єднала у Спілку ветеранів нашого міста, їх було 84!..

Із перших днів вони пройшли цю війну аж до переможного травня 1945, зустрівши радісну звістку за 80 км від Берліну 8 травня о 23.00. А згодом рушили за наказом на неспокійний схід…

Сюжети до їхніх численних серій режисер на ім’я ЖИТТЯ писав із ними на пару то грізними дорогами війни аж до Берліна, то в неспокійних подіях на Сході, погрожував хрущовською відлигою на Уралі, дарував радість мирного життя і трудового ентузіазму на Камській, Воткінській і Черкейській гідроелектростанціях, захоплював красою Криму і Грузії у мандрах всією родиною на автомашині, врешті звивши їм сімейне гніздечко у Новодністровську, з яким Федір Харлампійович та Любов Марківна переплели тісно свої долі упродовж ось уже більше 40 літ.

Та головне, що вони разом, бо вміли долати труднощі і біди, боротися з негараздами, і головне – завжди зважали на думки і переконання, почуття і прагнення один одного, тому що вони – сім’я.

Наші дорогі сивочолі голуб’ята, наш поважний імениннику – найстарший мешканець Новодністровська – Божої ласки вам і здоров’я у радості від двох донечок, трьох онуків та трьох правнуків!

З повагою громада міста Новодністровськ

peredplata