Голову Чернівецької облради оберуть у лютому. А може не оберуть.

Голову Чернівецької облради оберуть у лютому. А може не оберуть.Голову Чернівецької обласної ради оберуть, найімовірніше, у лютому – після роковин смерті попереднього голови Василя Ватаманюка.

– Це може відбутися після 15 лютого, – сказав «МБ» голова фракції Партії регіонів в обласній раді Георгій ГАЛИЦЬ. – 15 лютого буде рік, як помер Василь Ватаманюк. Коли мине ця дата, питання можна буде вирішувати. Згідно з рішенням сесії, колегія обласної ради призначатиме дату засідання. Кандидат буде з депутатів фракції Партії регіонів – можу сказати однозначно. А перемовини не ведуть. Ми могли б вирішити це питання перед Новим роком, якби колеги з опозиції не покинули сесію. Доки у нас не буде гарантії участі усіх фракцій у виборах голови, розглядати питання немає сенсу. Щоб обрати голову, потрібно, щоб у виборах, принаймні у роботі лічильної комісії, брали участь представники усіх фракцій. Якщо «Фронт змін» зі своїми сателітами скажуть, що їм уже нецікаво працювати і не будуть цього робити до кінця скликання ради, то ми оберемо голову без них.

В опозиції про дату обрання голови нічого не знають.

– Одному Богу відомо і, можливо, Михайлові Папієву, коли відбудуться вибори голови, – каже голова фракції ВО «Свобода» в обласній раді Назар ГОРУК. – Регіонали ведуть між собою торги, хто ж претендуватиме з них на цю посаду. Владі не вистачає голосів. Важко сказати, коли відбудеться друге засідання сесії. З цією владою неможливо щось прогнозувати.

– Якби провладна більшість хотіла обрати голову, то зробила б це ще 24 грудня. Питання про обрання голови було ж у порядку денному, – говорить голова фракції «Фронту змін» в облраді Максим БУРБАК. – Не обрали, мабуть, тому, що немає узгодженої кандидатури.

У кулуарах вже давно називають прізвище кандидата на посаду голови облради – голова правління ВАТ «Електронмаш», член фракції Партії регіонів Михайло Березовський. Також імовірним претендентом на крісло голови є начальник Головного управління охорони здоров’я, регіонал Ігор Шкробанець. Проте, подейкують, обрати голову не можуть тому, що старі партійці не погоджуються із запропонованими кандидатурами.

Нагадаємо, 24 грудня 2011 року питання про вибори голови Чернівецької обласної ради депутати вирішили перенести на друге засідання сесії. Мотивували це тим, що вони не хочуть проводити вибори без опозиції, яка на початку роботи сесії покинула залу. Рада вже майже рік працює без голови. Його обов’язки виконує заступник Валентин Маніліч. (О.Гнідан)

Джерело

peredplata