На Тернопільщині під час одержання 20 тис грн хабара затримано місцевого податківця і його посередника

На Тернопільщині під час одержання 20 тис грн хабара затримано місцевого податківця і його посередника1 квітня 2016 року військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону спільно з оперативними співробітниками Управління СБУ в Тернопільській області в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу погашення боргу Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області.
Грошові кошти в розмірі 20 тис грн за посередництва юриста одного з товариств м. Тернополя від громадянина України призначалися за вирішення питання щодо прискорення процедури банкрутства підприємства.
Хабар виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення огляду місця події. Податківець та юрист товариства затримані в порядку ст. 208 КПК України і їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).
Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави для посадовця в розмірі 89 тис грн, а його пособника – 68 тис грн відповідно.

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

peredplata