Хорошковському дали вибір: або Льовочкін, або син Януковича?

Хорошковському дали вибір: або Льовочкін, або син Януковича?Валерія Хорошковського поставили перед вибором: публічно продати \”Інтер\” Сергію Льовочкіну й Дмитру Фірташу чи без розголосу синові президента Олександру Януковичу.

Так стверджує джерело газети \”Комерсант-Україна\” у Group DF Дмитра Фірташа.

Джерело видання наполягає, що Хорошковський був змушений продати медіагрупу через політичний тиск із боку прем\’єр-міністра Миколи Азарова й \”родини президента\”.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов прокоментував цю версію так: \”У такому випадку не дивно, що він вибрав Сергія Льовочкіна. Цей варіант улаштовує обидві сторони – як Дмитра Фірташа, так і президента\”.

\”З одного боку, Льовочкіна давно записували в неформальне угруповання, яке діє в інтересах Фірташа. Але, з іншого, він є довіреною особою президента – інакше він не зміг би стати главою його адміністрації\”, – вважає експерт.

\”Оголошення про те, що Сергій Льовочкін став співвласником \”Інтера\”, дає логічне пояснення тому, чому тепер політика каналу стане пропрезидентською – адже \”Інтер\” належить главі його адміністрації\”, – додав Карасьов.

Генпродюсер \”5 каналу\”, депутат від \”Батьківщини\” Юрій Стець зазначив: \”Наскільки мені відомо, на посаду голови відділу інформаційної політики можуть призначити колишнього ведучого Євгена Кисельова. А до його роботи в плані прозорості виникали питання\”.

Сам Кисельов на це заявив: \”Поки це чутки, які я не вважаю за потрібне коментувати\”.

Як стало відомо 1 лютого, власник Group DF Дмитро Фірташ став власником медіа-холдингу Валерія Хорошковського, куди входить канал \”Інтер\”.

А 7 лютого Group DF повідомила, що співвласником каналу з Фірташем буде голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Льовочкін уточнив, що його частка становитиме 20%, а після схвалення купівлі Антимонопольним комітетом він передасть свої акції в управління компанії Фірташа GDF Media Ltd.

Голова Адміністрації Віктора Януковича також пообіцяв не втручатися в роботу журналістів каналу.

peredplata