Учасники акції під Радою запалили фаєри і розійшлися

Учасники акції під Радою запалили фаєри і розійшлисяУчасники акції, організованої Цивільним корпусом «Азов», запалили фаєри і димові шашки під Верховною Радою України, де вони вимагали не проводити вибори в окупованих районах Донбасу.

На деякий час простір перед будівлею парламенту затягнуло димом, було чути вибухи петард. Сутичок із правоохоронцями, які охороняли будівлю, не було. Після того, як учасники акції озвучили свої вимоги до парламенту, вони почали розходитися.

Хода, організована Цивільним корпусом «Азов», під назвою «Вимоги нації – ні капітуляції» розпочалася від монумента «Батьківщині-матері» і завершилася мітингом під будівлею парламенту.

На мітингу виступив лідер руху, народний депутат Андрій Білецький, який заявив, що основною вимогою «Азова» є непроведення виборів у контрольованих бойовиками районах Донбасу. «Основна наша вимога – не проводити вибори на Донбасі. Тому що в цьому випадку ми втратимо остаточно Крим, а Росія зникне з усіх ЗМІ як країна-агресор. Захід отримає підстави зняти всі санкції з Російської Федерації», – заявив він.

Київська поліція повідомляє, що охорону порядку під час ходи в Києві забезпечує близько двох тисяч працівників поліції і Нацгвардії.

Щодо числа мітингувальників, то в поліції заявляють про «велику кількість учасників», не називаючи цифр. Організатори ходи заявляють про декілька тисяч учасників.

Українська влада раніше заявляла, що проведення виборів на Донбасі наразі неможливе через недотримання Мінських угод.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську у 2014-2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством, із дотриманням стандартів ОБСЄ і під спостереженням ОБСЄ. Київ наголошує, що ці вибори будуть можливі тільки після того, як Москва й підтримувані нею сепаратисти в частині Донбасу виконають свої зобов’язання за мінськими домовленостями, серед яких припинення вогню, виведення з території України іноземних військ, найманців і озброєнь, звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб чи встановлення контролю ОБСЄ над українсько-російським кордоном.

Джерело

peredplata