Тимошенко: \”Крим – на місце!\”

Тимошенко: "Крим - на місце!"Україна незабаром поверне Крим, впевнена колишній прем\’єр країни Юлія Тимошенко.

\”У мене є абсолютна впевненість , що Крим ми повернемо . Це питання недовгого часу\” , – запевнила екс -прем\’єр. Вона додала, що Київ не дозволить російським військам пройти на територію континентальної України. \” І світ також за цим стежить. Якщо крок буде зроблено, то світ вже буде реагувати не тільки фінансовими санкціями, а, можливо, це вже буде серйозне посилення здатності України захищати свої кордони\”, – сподівається Юлія Тимошенко.

\”Я переконана, що через місяць Путін проситиме демократичний світ сісти за стіл переговорів\”, – заявила вона, додавши, що для цього доведеться повернути Крим \”на місце\”. \”Спочатку Крим – на місце, а потім ми будемо говорити про будь-які можливі конфігурації співробітництва. Говорити про те, що Крим уже ваш, а тепер давайте дружити – мені здається, що це буде дуже слабка, недостойна позиція. Тому спочатку повернемо Крим, а з Путіним у нас є про що говорити\”, – підкреслила Тимошенко.

Вона також торкнулася побутові проблеми населення Криму. Коментуючи заклики відключити газ і воду на півострові, екс-прем’єр зазначила: \” Ми не можемо діяти так, як Путін. Ті громадяни України, які хочуть залишитися в Криму, всіма бюджетними виплатами, зарплатами, пенсіями, ми повинні їх забезпечувати\”. Екс -глава уряду припустила, що Україна може відмовитися від російського газу. \”По-перше, це реверс. Ви знаєте, що Європа поставила за мету відмовитися від російського газу, і це означає, що позбувшись від нього, Європа зможе реверсом віддавати нам частину того ресурсу, який нам потрібен\”, – пояснила Тимошенко.

Торкнулася вона і санкцій, накладених США і ЄС на російські банки і наступному заморожуванню операцій для них в системах Visa і MasterCard. Коментуючи заяви російської влади про заборгованості Києва перед Москвою (прем\’єр -міністр Дмитро Медведєв напередодні нагадав, що з урахуванням боргу перед Газпромом та заборгованості по куплених Росією єврооблігацій, загальний борг України становить близько 16 млрд. дол. ), Тимошенко пожартувала: \”І вони кажуть, що ми їм ще якісь мільярди винні – ми їм на карту Visa перерахуємо все, що ми їм заборгували\”.

Незважаючи на сьогоднішні складні відносини з сусідом, екс -прем\’єр України вірить у відновлення довіри між країнами: \”Є дві Росії. І з тією Росією, яка одужає, у нас будуть не просто дружні відносини, а братські відносини\”.

peredplata