Ющенка можуть \”подарувати\” Путіну – експерт

Ющенка можуть "подарувати" Путіну – експертВ Україні назріла нова хвиля політичної еміграції і випадок з наданням політичного притулку Олександру Тимошенко не буде поодиноким.

Таку думку у коментарі ТСН висловив голова соціологічної служби \”Український барометр\” Віктор Небоженко.

\”Випадок з Олександром Тимошенком буде початком більш системного явища, на кшталт політичної опозиції дисидентів СРСР за кордоном, політичної опозиції нинішньої Росії, розкиданої по різним країнам, так і у нас зараз буде\”, – прогнозує політолог.

Хто буде наступним – на думку Небоженко, складно спрогнозувати. Спочатку це будуть політики, бізнесмени, а потім на якомусь етапі політичними біженцями почнуть ставати силовики, вважає політолог.

\”Приміром, якийсь зам прокурор виїде до Варшави і не повернеться назад. А звідти дасть якесь викривальне інтерв\’ю про те, як готувалося судилище над Тимошенко. Потім з-за кордону не повернеться який-небудь зам голови обладміністрації…\”, – прогнозує політолог.

Небоженко не виключає, що про політичну еміграцію, можливо, доведеться замислитися навіть колишнім президентам – Леоніду Кучмі і Віктору Ющенку. Попри те, що кримінальну справу проти Кучми торік нібито закрили, її можуть поновити у будь-яку хвилину у разі необхідності, застерігає Небоженко.

\”По Кучмі справу закрили так, що її буде легко відкрити. Він не може не бачити, що його цим принижують. І якщо від нього будуть потрібні якісь заяви, справу дуже легко поновлять, аби тиснути на нього\”, – вважає експерт. Що стосується Віктора Ющенка – необхідність виїхати за кордон для нього може настати у випадку, якщо Віктор Янукович вирішить зробити у його особі \”подарунок\” Володимиру Путіну перед президентськими виборами. \”Щоправда, з іншого боку, Ющенко ще потрібен нинішній владі для легітимізації результатів майбутніх парламентських виборів. Ющенко має виступити із заявою, аби підтвердити, що вибори були проведені чесно. Тож, до виборів навряд чи влада його \”здасть\”, – розмірковує Віктор Небоженко.

Джерело

peredplata