Кримський вузол затягується тугіше

Кримський вузол затягується тугішеНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Крим передано в Південний федералшьний округ Росії. Які можливі наслідки слід очікувати кримчанам, Україні і міжнародному співтовариству в результаті зміни статусу Криму в складі РФ?

Зміна статусу Криму і приєднання його до Південного федеративного округу РФ, у який також входять Республіка Адигея і Калмикія, Краснодарський край, Астраханська, Волгоградська та Ростовська області – це намагання Кремля міцніше закріпити Крим в системі адміністративного поділу Російської федерації. А також нівелювати географічно-політичне поняття \”Крим\”, як окремий територіальний суб\’єкт на політичній карті світу.

Такий хід Кремля може стати предметом спекуляцій щодо зняття санкцій з Криму, запроваджених ЄС, США та іншими державами.

В рішенні позбавити Крим унікальності можна угледіти і певний заділ на випадок можливого повернення його Україні під тиском Заходу. Якщо економіка РФ впаде і зайде серйозна розмова про негайне повернення півострова Україні, то Крим в складі Південного федерального округу створює певні юридичні і формальні перепони, обіцяючи затяжний характер вирішення цього питання.

Для самих кримчан це означає – \” денег нет и не будет, но вы держитесь, хорошего вам настроения\”.

Звісно українське МЗС негайно відреагувало нотою протесту на дій Росії. З цього приводу було скликане засідання Радбезу ООН. Однак українські претензії й протест не були схвалені Радою безпеки ООН – Росія наклала вето на їх схвалення.

Російська сторона пояснює, що Південний федеральний округ, до якого увійшов Крим, є окремим політичним суб\’єктом і адміністративною одиницею та невід\’ємною частиною Росії з точки зору міжнародних та правових норм.

Прикро, але Кремль все глибше й глибше засмоктує Крим в трясовину Російської Федерації.

peredplata