Корупціонери на Буковинських дорогах

Корупціонери на Буковинських дорогахУ Чернівецькій області співробітники СБУ виявили порушення антикорупційного законодавства з боку місцевого чиновника Державної служби автомобільних доріг.

Встановлено, що перебуваючи на керівній посаді органу виконавчої влади, він одночасно був співзасновником шляхо-будівельної фірми, керівником якої є його син, а контрольний пакет статутного фонду належить його близьким родичам, у т.ч. майже 10 відсотків – безпосередньо чиновнику, що заборонено законом.

Влітку 2011 року за результатами тендерної процедури посадовець, використовуючи владні повноваження, уклав угоду на виконання робіт з будівництва дороги на суму понад 8,6 млн. гривень з підконтрольною йому фірмою, чим порушив Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції».

Першотравневий районний суд м.Чернівці визнав чиновника винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-4 (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення та п.2 ч.1 ст.7 Закону «Про засади запобігання та протидії корупції» і притягнув до адміністративної відповідальності, наклавши штраф у сумі 1700 грн. з конфіскацією отриманого ним доходу від такої діяльності.

Апеляційний суд розглянув апеляцію посадовця на рішення суду першої інстанції та залишив скаргу чиновника без задоволення

Прес-центр СБ України

peredplata