Слуги народу, чи раби партії?

Володимир Зеленський зустрівся з кандидатами в депутати Верховної Ради, які перемогли на виборах за списком партії “Слуга народу” і на мажоритарних округах від цієї політичної сили. Спілкування тривало годину. Майбутні володарі депутатських мандатів отримали від офісу президента “загадкові папки”. Є припущення: з інструкціями від гаранта.
За прогнозами, один з перших запропонованих на розгляд депутатів дев’ятого скликання може бути законопроект про імперативний мандат.

Образно зажучи, про закріпачення через можливість виключення з фракції та позбавлення депутатських повноважень. Не випадково ж багато аналітиків пророчать “зеленим” депутатам “залізну клітку” в монокоаліції “Слуги народу”.

Відтак, питання: чи вистачить їм розуму, а головне — сили духу, “прокотити” спущений з офісу президента згаданий законопроект, щоб уникнути політичного рабства?

На жаль, ймовірність, що встоять, дуже мала, оскільки Зеленський має чималий арсенал засобів жорсткого тиску на парламентських “підопічних”. А невдовзі, після відставки генпрокурора Юрія Луценка, до цього арсеналу ще прибуде…

peredplata