Позачергова сесія Чернівецької міської ради не відбулася

Позачергова сесія Чернівецької міської ради не відбуласяМіська влада злякалася звітувати про стан прибирання вулиць.

Провладна більшість не проголосувала за порядок денний сесії, в якому було питання про звіт секретаря міськради Віталія Михайлішина. На думку голови фракції «Фронт Змін» Олексія Каспрука, інформація, яку збиралася оприлюднити опозиція, поставила б владу у глухий кут.

Як повідомив Олексій Каспрук, Чернівці виявилися неготовими до негоди.

«Запасу паливно-мастильних матеріалів, гравійно-піщаної суміші в місті не було, чимало чиновників перебували у відпустках. У перші дні снігопаду роботи з очистки взагалі не проводилися,» – заявив депутат «Фронту Змін».

За словами депутатів від опозиції, які вимагали скликання сесії, про складні метеорологічні умови влада знала завчасно. Однак, перше засідання оперативного штабу відбулося лише на третій день після початку снігопаду, а виконком зібрався на 6 день після початку негоди.

Як зазначив Олексій Каспрук, суть ініціативи опозиції полягала не в простому заслуховуванні звіту, а у висновках, в оцінці, яку могла дати лише позачергова сесія, але аж ніяк не депутатські збори.

Незважаючи на присутність у сесійній залі майже всіх депутатів, секретар побоявся прозвітувати про свою роботу та отримати оцінку за неї.

За пропонований порядок денний з 60 депутатів проголосували 24 – у повному складі фракції «Фронт Змін», «Свобода», депутати БЮТ, позафракційні та двоє представників Партії регіонів.

Світлина

peredplata