Вирішення проблеми нерозмитнених авто неможливе з позиції ультиматуму, – Максим Бурбак

Вирішення проблеми нерозмитнених авто неможливе з позиції ультиматуму, – Максим БурбакУ вирішенні питання з нерозмитненими автомобілями потрібен діалог на майданчику профільного комітету ВР України, а не мова ультиматумів.

В цьому переконаний керівник парламентської фракції “Народний фронт” Максим Бурбак.

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.

“У вирішенні питання з нерозмитненими автомобілями потрібен діалог на майданчику профільного комітету. Без створення штучних перешкод для киян”, – сказав він.

“Говорити з позиції ультиматумів і сили – це не конструктивно”, – наголосив керівник парламентської фракції.

Максим Бурбак зазначив, що фракція “Народний фронт” готова розглядати і підтримувати законодавчі ініціативи, де буде передбачено зменшення мита.

“Ми – фракція “Народного фронту” – готові підтримати і розглянути законні ініціативи, в яких буде передбачено зменшення мита на ввезення. Але давайте говорити не про те, щоб усі мали можливість купити дешеві машини, а про те, щоб підняти доходи громадян, щоб вони могли купувати сучасні, нові екологічні автомобілі”, – підкреслив він.

“Я хочу сказати усім громадянам, які придбали таке нерозмитнене авто, – це є схемою нелегального ввезення автомобілів в Україну. Це – схеми щодо несплати податків до Державного бюджету. Всі вимагають високих зарплат, осучаснення пенсій, а хтось думає про наповнення цього бюджету?”, – резонно запитав Бурбак.

Він також наголосив на проблемі порушення безпеки дорожнього руху автомобілями на “єврономерах”.

“Для мене, як для екс-міністра інфраструктури, є дуже важливою проблема безпеки руху. Кожного дня в ЗМІ є повідомлення щодо нічних перегонів, ДТП тощо – з летальними випадками… Це велика проблема”, – наголосив він.

peredplata