Іван Мунтян: «Ми, опозиція, готові відповісти за все, що зроблено за два роки Уряду Юлії Володимирівни Тимошенко»

Іван Мунтян: «Ми, опозиція, готові відповісти за все, що зроблено за два роки Уряду Юлії Володимирівни Тимошенко»Депутатський запит до Кабміну та Укравтодору від фракції «Батьківщина» Чернівецької облради, проголосований сесією за основу, знову був проігнорований провладною частиною ради і тому не прийнятий в цілому. Так виглядає, що дороги, якими через нашу область рухатимуться європейські вболівальники, так і залишаться в жахливому стані.

У запиті наголошувалося на необхідності «невідкладно вирішити питання фінансування ремонту доріг в Чернівецькій області». Коментує депутат облради від «Батьківщини» Іван Мунтян:
– Впродовж двох останніх років коштів на ремонт доріг в області практично не виділялось. Особливої уваги потребує траса М19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, на яку ляже головне навантаження під час Євро-2012. У цей період безсумнівно будуть задіяні більшість доріг обласного та районного значення, і їх стан потребує ще більшої уваги. Чиї інтереси захищають провладні депутати, ігноруючи питання ремонту доріг – незрозуміло. Демонтруючи свої політичі амбіції, ігноруючи запити опозиції, вони ігнорують імідж краю і країни, який через такі дороги буде вкрай негативним, ігнорують затрати і збитки, яких зазнає не лише приватний, а й державний та комунальний транспорт, ігнорують найголовніше – безпеку життя людей, які користуються такими, з дозволу сказати, дорогами…
На сесії авторам депутатського запиту по дорогах (а це І.Мунтян, І.Паламар, С.Фочук, О.Пуршага, Я.Шешур) було задане питання: «а що було зроблено при вас?» Очевидно, депутат від ПР О.Унгурян мав намір скористатися перевіреним способом своєї партії: перекласти проблеми влади на плечі опозиції. Та депутат Іван Мунтян вичерпно відповів на його запитання: «Ми готові відповісти за весь час нашої діяльності, за два роки діяльності Уряду під керівництвом Юлії Володимирівни Тимошенко. За цей час було зроблено дуже багато: були насправді відновлені всі дороги після стихійного лиха 2008 року, відновлені зруйновані мости, заново зведені цілі населені пункти, відшкодовані матеріальні збитки потерпілим від повені. У багатьох ситуаціях відбудовано краще, ніж було до повені. А що зроблено урядом Азарова-Януковича після повені 2010-го? Дороги зруйновані, мости зруйновані, люди без даху над головою. Свіжий приклад – просілий міст в Сторожинці, який, попри всі попередження опозиції і її спроби звернути увагу відповідальних осіб на нього, зрештою став причиною загибелі людини.
Ми сподівалися, що влада обере голову облради і нарешті буде мати сміливість взяти на себе відповідальність за все, що відбувається в області. Влада ж продовжує намагатися перекладати «з хворої голови на здорову» і шукати в опозиції причини своїх провалів».
Окремо звернувся на сесії «батьківщинівець» Іван Мунтян до новообраного голови облради Михайла Гайничеру, який провів свою першу сесію з численними порушеннями регламенту: «Перш ніж приступати до роботи на посаді голови облради, треба було добре вивчити регламент обласної ради, за дотриманням якого ви маєте ретельно слідкувати. Допускаючи порушення регламенту іншими депутатами і не дотримуючись його особисто, ви виконуєте завдання інших осіб. Але не забувайте, що саме ви несете особисту відповідальність за все, що коїться в раді».

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

peredplata