Лісівники разом з учнями провели підгодівлю диких тварин Хотинщини

Спеціалісти Чернівецького ОУЛМГ Микола Орендович та Василь Гав’юк, державний районний мисливствознавець Хотинського держлісгоспу Віктор Нижник, лісничий Клішковецького лісництва Володимир Миколайович Дарчук разом з учнями Полянського шкільного лісництва та їхнім керівником Дмитром Мельником взяли участь у підгодівлі диких тварин в угіддях мисливського господарства «Придністровське» ДП «Хотинський лісгосп».
«Для того, щоб лісові мешканці могли без проблем пережити зиму, ми заготовили для них 10 тонн кормів, а саме 5 тонн кукурудзи та 5 тонн сої, пшениці і ячменя, – розповідає лісничий Володимир Миколайович Дарчук. – На підгодівлю тварин завжди кличемо учнів зі шкільного лісництва, що діє при навчально-виховному комплексі сусіднього села Поляна. Полянським шкільним лісництвом ми опікуємось з моменту його створення у 1969 році».
Цього разу до хотинських лісівників приїхали учні старших класів Аліса Петрашишена, Маргарита Вулик, Роман Мельник, Микола Печеряга. Усі вони – з родинних династій лісівників, а тому і своє професійне майбутнє також пов’язують з лісом.
«З настанням холодів ми одразу беремося за підгодівлю пташок. Часто приїжджаємо у мисливське господарство «Придністровське», бо тут діє вольєр з вирощування диких кабанів для покращення стану місцевої популяції. Ми годуємо тварин, спостерігаємо за їхньою поведінкою. По дикому кабану наше шкільне лісництво веде окрему наукову роботу, яка так і називається – «Життя у вольєрі». У 2016 році ми були присутні при цікавій і важливій події, коли лісівники випускали з вольєру у ліс на волю 22 малих кабанчика», – розповідає Маргарита Вулик.
З усього видно, співробітники Клішковецького лісництва та мисливського господарства «Придністровське» добре дбають про своїх підопічних – дикі свині вгодовані і доглянуті. Як тільки зачули людські голоси, прибігли усім своїм вольєрівським «колективом» поласувати приготовленою для них кукурудзою.
Кукурудзу зерном і в качанах, ячмінь, пшеницю, горох, овес лісівники разом з учнями Полянського шкільного лісництва щедро насипали також у захищені від снігу годівниці, споруджені на території всього держлісфонду для підгодівлі диких кабанів, косуль, оленів, інших диких тварин.
Окрім того на спеціальних кормових полях лісівники вирощують топінамбур, різні зернові культури. Врожай залишають на полі, щоб дикі тварини мали вдосталь кормів у зимові морози.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

peredplata