Соціальні цяцянки від Януковича – Чернівцям не в радість.ВІДЕО

Соціальні цяцянки від Януковича - Чернівцям не в радість.ВІДЕОДоплати, надбавки, пільги – ніби й ласий шаматок для пересічного українця, адже часто кожна гривня на рахунку. Проте, це не більше, ніж піар перед виборами. Адже усі ці кошти передбачені у законах, втім, у бюджеті замість них – суцільні дірки. А тому дякувати за дріб’язок, який по закону належить людям, не варто, єдине – вимагати більшого, причому свого, а не чужого.

Ближче до народу за його ж кошти. Опозиційний \”Фронт Змін\” розкритикував готовність губернатора допомагати людям через мобільний телефон.

– Навіщо вигадувати щось, якщо все передбачено. Голова ОДА повинен проводити прийом громадян. Аби тебе вислухали – треба заплатити, – сказав Максим Бурбак, голова обласної організації \”Фронт Змін\”.

Як телефон, так і соціальні ініціативи загалом – це лише приманка для електорату і жодної користі для людей. Бюджет справедливості – кажуть у владі, бюджет парадоксів – відповідає опозиція. На 2012 рік передбачено мінімальну зарплату 1073 гривні і пенсію 822. Обидві суми не дотягують до прожиткового мінімуму. Питання, як жити – залишається відкритим. До того ж, стогривнева доплата до пенсії – зовсім не стогривнева.

– В Україні є мільйон пенсіонерів елітних із доплатами по 500 гривень, а більшість пенсіонерів отримають по 20-30 гривень, тоді в середньому вийде, що всі отримають по 100 гривень, – пояснив М.Бурбак.

Президент обіцяє й інші доплати, проте, у законах це все давно передбачено. А хто не знає, дякуватиме за кожну копійку, як за манну небесну. \”Фронт Змін\” запропонував власний пакет законів для стабілізації економіки: скоротити видатки до рівня 2009 року, зменшити фінансування силовиків, пільгове медичне обслуговування та безкоштовний авіапереліт. Незрозуміло опозиції, чому розпіарений авіарейс на столицю зник.

– Для чого будували подовжену лінію в аеропорту, аби приземлився літак Кирила? На що витратили такі кошти. Де той рейс на Київ, який усі анонсували, всі чекали, – запитує М.Бурбак.

А якщо ще й продати дорогі авто чиновників, відмінити ремонти у кабінетах, продати 10 з 13 державних резиденцій високопоставлених чиновників, то економія становитиме у рік 10 мільярдів гривень.

Джерело: citi.cv.ua

peredplata