Конференція з Чернівецьким міським головою Миколою Федоруком

Конференція з Чернівецьким міським головою Миколою Федоруком

Щирі вітання всім читачам газети \”Час\” та просунутим інтернет-користувачам з сьогоднішнім християнським святом Теплого Олекси!

Микола Федорук

Запитуйте все, що Вас цікавить.

Світлина

запитлива написав(ла):

Як Ви ставитесь до заяв прокурора про можливість порушення кримінальної справи проти Вас? І як гадаєте, чи порушать?

М.ФЕДОРУК: Тепер у нас можливо все і про це я говорив ще рік тому.

Чи не проходите Ви у справі Ринжука, чи знали про його мільйони і чи мали стосунок до його ювелірного бізнесу?

М.ФЕДОРУК: Думаю, що багато хто слідкує за перебігом подій навколо справи Ринжука І.І., якщо б там було моє прізвище, думаю журналісти про це б довідались першими.
Жодного стосунку до чужого бізнесу я не маю.

Антон написав(ла):

Доброго дня! Як Ви ставитесь і яка Ваша думка щодо розправи над Тимошенко та Луценко, чи не є це \”цирком на дроті\” і кому це потрібно?

М.ФЕДОРУК:

Вважаю, що політичні репресії у демократичному суспільстві неприпустимими. Будь-якій новій владі варто братися за вирішення найактуальніших питань соціально-економічного розвитку країни, добробуту людей, а не зводити рахунки з політичними опонентами.

Фрейд написав(ла):

З якого це дива Галиць під час чат-конференції ляпнув таке: \”Я не думаю, що М.Федорук братиме участь в цих виборах\”. Ви йому по-секрету зізналися? Звідки у нього така впевненість? То може поділіться і з нами.

М.ФЕДОРУК:

Можливо, Г.Галиць має якусь інформацію, якою не володію я. Принаймні я з ним останнім часом не спілкувався і тим більше не ділився своїми планами.

ВИКТОР ШВЕЦЬ написав(ла):

Ви добре знаете ТУШКУ Михайла Бауера – За едину Украину. Трудова Украина.а зараз Партия регионив.Ваша думка яку суму отримав М.Бауер щоб перейти в Партию регионив.

М.ФЕДОРУК:

Питання не до мене.

Чернівчанин написав(ла):

Пане Миколо, скоро вибори до ВР і міського голови. Що Ви вибираєте для себе: Народного депутата, чи знову мера? Відповідайте по правді

М.ФЕДОРУК: По – перше, вибори міського голови й досі не призначені, а щодо Верховної Ради, то про моє бажання балотуватися до неї я вже чув принаймні чотири скликання. Як бачите, я залишався міським головою в Чернівцях.

ARESS написав(ла):

Чому за Вашого майже \”вічного мерства\”, яке СЛАВА БОГУ несподівано, але радісно для нас всіх закінчилось нічого не було зродлено для Українського Народного Дому, Для Українських церков (окрім МП), тобте все для нацменів, а для титульних Українців нічого. Очікуємо, що Ви не відмахнетись, як зазвичай від конретної відповіді, адже ж треба вам готуватись до виборів, напарцьовуйте \”гарадской електорат\”

М.ФЕДОРУК:

Я не розумію, пане Володимире, такого визначення як «титульний українець». Для мене є люди, чернівчани і їхні проблеми. Щодо Українського Народного Дому, то на мою думку, в першу чергу про нього повинні дбати самі його господарі. Я особисто долучався до того, щоб господарем цього приміщення стало товариство «Український Народний Дім», як і сто років тому. Я мав щасливу нагоду, працюючи головою райвиконкому, не закривати, а відкривати і православні, і греко-католицьку, і протестантські церкви.

Довбуш написав(ла):

Як Ви ставитеся до зрадників7 Зокрема, до пані Малишевської, яку Ви особисто витягували з лайна, а вона вірою і правдою служить регіоналам. Пані Любов Сорохан… дві пані Гаєвські, до пані Коцур і т.д. Але це жінки, яким можна дати поблажку. А до чоловіків інші вимоги. Зокрема, до Килініча, Вашого радника (чи зрадника). голову Шевченківської райради Пазюка, начальника від культури Волинця, депутатів-зрадників і їм подібних. Я б Вас попросив , аби по кожній кандидатурі давали конкретну відповідь.Може це вплине на них…Назвіть інших негідників, яких тут ще не названо, а ви їх добре знаєте

М.ФЕДОРУК:

Я не вправі засуджувати будь-яку людину, як людину. Щодо професійних якостей цих людей, про яких Ви говорите, то за час нашої співпраці я не можу сказати, що вони не справлялися зі своїми професійними обов’язками. Кожна людина вибирає свій шлях, або вірного служіння громаді, або шлях зрадництва. Не мені судити тих, кого обирали люди, хай вони самі перед ними звітують. Бог їм суддя.

Олександр написав(ла):

Чому Ви так довго мовчали? Чому не боролися зі зрадниками у міськраді?

М.ФЕДОРУК:

Те, що навколо мене є і зрадники, я особливо відчув після останніх місцевих виборів. Я намагався боротися правовими шляхами, не даючи їм можливості підім’яти під себе основні законодавчі акти, за якими жила і має жити територіальна громада міста. На жаль, всі мої намагання були перекреслені незаконним шляхом.

Адам написав(ла):

Добрий день, пане Миколо Федорук. Я вже писав про Вас з астрологічної точки зору у коментарях на цьому сайті. Думаю, що Ви дасте відповіді на мої запитання.

Перше запитання про діяльність.
Ви народилися у той рік, у який народився Ющенко, з невеликою різницею у днях . А Ющенко славився своїми \”любими друзями\”. Чи визнаєте Ви свої помилки у свої діяльності? Чи вважаєте Ви, що у Вас також були \”любі друзі\”?

М.ФЕДОРУК:

Хто не визнає своїх помилок, той взагалі позбавлений розуму. І як не важко та неприємно констатувати деякі речі, змушений погодитись, дехто використав моє хороше ставлення до нього і, на жаль, такі були.

Друге запитання також про діяльність.
У чому, на Вашу думку, секрет Вашої популярності довгі роки на посаді мера?

М.ФЕДОРУК

Питання не до мене. Дякую всім чернівчанам, які п’ять разів поспіль довіряли мені очолити місто.

Третє запитання про майбутнє.
Розглянемо оптимістичний сценарій: Ви перемогли на виборах. Вас знову обрали мером. Що реально Ви можете запропонувати місту? Будуть якісь зміни у вашій діяльності, чи все буде так, як було, а ви просто хочете відсидіти свій термін на посаді мера? З якими гаслами будете іти на вибори?

М.ФЕДОРУК:

Коли я був обраний вп`яте, то в планах було втілення в життя тих ідей, які були напрацьовані в попередні роки. Наприклад деякі з них: підготувати собі достойну заміну (декілька кандидатів); збудувати Прутський водозабір і т.д.

гугл написав(ла):

Чи бачили ви карикатури Івана Трача. Чи не ви запустили цей проект?

М.ФЕДОРУК:

Бачив. Оцінив. Не знаю хто це, але вважаю це дуже креативним засобом висловлення своєї думки щодо нинішньої ситуації в області, в місті та деяких персоналій. Це не мій проект на жаль, хоча лаври Івана Трача не були б мені зайвими.

Христина написав(ла):

Миколо Трохимовичу! У мене до Вас не стільки питання, скільки побажання. Хотілося б бачити більш активну Вашу позицію з усіх питань життєдіяльності міста, якому Ви віддали кращі роки свого життя і яким тепер рулить шайка безпринципних запроданців і \”каліфів на годину.\” Ваша позиція, як позиція людини, яка керувала цим містом з 1994 року, повинна звучати з усіх важливих питань. Кому, як не Вам, давати фахову оцінку діянням временщиків?

М.ФЕДОРУК:

Мені приємно, що моя думка цікава чернівчанам і я маю свою оцінку нинішнім подіям і всьому тому, що зараз відбувається в місті. Можливо я не так часто висловлюю свою думку чи свій погляд в засобах масової інформації, але в ці дні, коли пройшов рік, Ви зможете, власне, почути мене і моє ставлення до того, що відбувається. А зрештою, самі чернівчани дадуть та й вже дають справжню оцінку діям нинішньої влади, бо мене можуть звинуватити в суб’єктивності.

Рачок написав(ла):

Чому пан ПопОв каже, що ви самі винні, що ваші позови суд не розглядає, бо ви подали однакові в один і той самий суд. То відкличте один, щоб суд міг їх розглянути. Розкладіть по поличках, скільки судів ви зараз ведете, скільки позовів загалом подавали.

М.ФЕДОРУК:

Ну що ж, по поличкам так по поличкам.

28 квітня 2011 року я подав до Шевченківського районного суду позов про скасування рішення міської ради щодо дострокового припинення повноважень міського голови, поновлення мене на посаді та оплату вимушеного прогулу.

Вже 29 квітня суддя Смотрицький В.Г. залишив мою заяву без руху, надавши строк для усунення недоліків. Хоча навіть мало досвідчений юрист, прочитавши його зауваження, підтвердить, що ці питання слід з`ясовувати під час безпосереднього розгляду справи по суті.

Я виконав вимоги судді та 04 травня подав йому відповідну заяву. Але цього знову виявилося недостатньої для судді і цього ж дня суд залишив мій позов без розгляду.

Ми оскаржили цю ухвалу до апеляційного суду, на що лише 22 серпня отримали судове рішення, яким ухвалу судді Смотрицького В.Г. було скасовано та зазначено, що такі дії суду «… ведуть до затягування розгляду справи та як наслідок спричиняють порушення прав та конституційних свобод скаржника (Федорука) щодо захисту своїх інтересів у суді».

Знаючи, що 15 травня у мене закінчується строк для оскарження рішення міської ради, я подав аналогічний позов до того ж Шевченківського суду, який потрапив на розгляд до судді Слободян Г.М. Власне саме за для того, щоб не пропустити строк для подання позову, ми і виходили, подаючи аналогічний позов. Суддя Слободян Г.М. відкрила провадження. І тут з`явився представник міської ради, який ніяк не міг допустити такого розвитку подій та такого «свавілля» суду, який посмів діяти по ЗАКОНУ. Він «професійно» оскаржив ухвалу судді Слободян, хоча ця ухвала взагалі не оскаржується, на що йому пізніше вказав апеляційний суд.

Отже, за наявності двох позовів я відмовився від позову, який мала розглядати суддя Слободян, з чим вона погодилася і 26 вересня винесла відповідну ухвалу.

І цю ухвалу адвокат міської ради оскаржив до Вінниці і лише через три місяці 25 січня цього року Вінницький суд «виявив», що міська рада не заплатила 33 грн. судового збору. Очевидним є те, що причина нерозгляду судом справи по суті штучно стримувалася за будь-яких умов. Тільки в лютому Вінницький суд залишив без змін ухвалу судді Слободян і тим самим визнав моє законне право на відмову від позову.

Тим часом, суддя Смотрицький зупинив розгляд справи до вирішення справи у Вінниці по судді Слободян. Ця ухвала також була оскаржена і в подальшому скасована Вінницьким судом з направленням справи для подальшого розгляду по суті.

22 лютого цього року, суддя Смотрицький, відверто нехтуючи процедурою та порядком проведення попереднього судового засідання (де я мав змогу заявити всі необхідні клопотання та скористатися процесуальними правами), перейшов до розгляду клопотання адвоката міської ради про залишення мого позову без розгляду та задовольнив його.

Наразі, на останню ухвалу судді Смотрицького мною подано апеляційну скаргу, яку надіслано до Вінницького апеляційного адміністративного суду. Далі буде… або не буде…

А якщо коротко сказати, то робиться все за для того, щоб усунути мене від допуску до суду.

Осавул Шкварка, Вижниця написав(ла):

Ви знали про зловживання Ринжука? чому так довго тримали його на цій хлібній посаді, видко він ділився з вами?!!!

М.ФЕДОРУК:

Про Івана Ринжука, директора Калинівського ринку, я вже відповідав вище.

Юліст написав(ла):

Яку позицію займав Гасюк під час того, як його \”орли\”, яких він завів у міськраду, усували вас з посади? Ви контактували з ним з приводу поведінки його депутатів?

М.ФЕДОРУК:

На той час, коли його «орли», як Ви сказали, усували мене з посади, сам Петро Петрович теж визначився зі своїм майбутнім, перейшовши з фракції «Батьківщина» у фракцію «Реформи за майбутнє».

Більше запитань та відповідей шукайте тут

peredplata