Справа про вбивство перебуває на особливому контролі прокуратури

У ніч з 1-го на 2-ге квітня 2012 року в Чернівцях на території готельно-ресторанного комплексу «Графська садиба» між кількома відвідувачами виник конфлікт, який переріс у бійку. В результаті цього 28-річний житель обласного центру отримав ножове поранення грудної клітини, внаслідок чого помер у лікарні швидкої медичної допомоги. Причиною конфлікту між фігурантами стали боргові зобов’язання одного з його учасників.

За даним фактом 2 квітня працівниками міліції була порушена кримінальна справа відносно затриманого 29-річного громадянина Азербайжану Рустама А. за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Двом іншим учасникам цього злочину – батькові і брату затриманого – вдалося втекти і нині вони перебувають у розшуку. 05.04.2012 року рішенням Шевченківського районного суду м.Чернівців Рустама А. залишено під вартою на термін до 10 діб. 06.04.2012 року слідчим управлінням УМВС України в Чернівецькій області порушена кримінальна справа відносно усіх трьох азербайджанців за фактом умисного вбивства Олександра С., вчиненого групою осіб за ознаками складу злочину, передбаченого ст.115 ч.2 п.12 КК України. 09.04.2012 року слідчий СУ УМВС України в Чернівецькій області звернувся до Шевченківського районного суду м.Чернівців з поданням про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту двох інших учасників злочину. Дані подання розглянуті та задоволені, і прийнято рішення про затримання та доставку підозрюваних до суду. Нині проводяться оперативно-слідчі дії.

Хід розслідування цієї кримінальної справи перебуває на особливому контролі прокуратури Чернівецької області. Жодних зв’язків підозрюваних у скоєнні вбивства з керівництвом місцевої влади чи правоохоронних органів Буковини, як про це повідомлялося в окремих ЗМІ, не встановлено. Розслідування проводитиметься неупереджено та об’єктивно і винні особи не уникнуть справедливого покарання, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata