Путін боїться летіти у США на зустріч з Трампом

Наш власний кореспондент в Брюсселі Ростислав Демчук передає :

-Про це повідомило американське видання “The Hill”. Уточню, в “The Hill” не написано прямо, що Путін злякався. Але так коментують відмову Володимира Путіна прибути у Вашингтон на саміт Росія – США американські політики і журналісти.

Американське видання посилається на слова помічника президента РФ у справах зовнішньої політики Юрія Ушакова.
Він у вівторок заявив, що Володимир Путін не готовий прийняти запрошення Президента Трампа, аби відвідати Білий Дім.

“Ви самі знаєте, яка неоднозначна атмосфера існує довкола результатів саміту у Хельсінки”, – сказав Ушаков. “Я думаю, було б мудрим, щоб дати пилюці осісти, і тоді ми зможемо обговорити всі питання належним чином, але не зараз”.

Натомість Юрій Ушаков запропонував американській стороні провести зустріч двох лідерів наприкінці листопада в Аргентині на полях саміту G20.

Що не кажіть, але цікаво розгортається друга партія гри між Путіним і Трампом. Тепер у Трампа думають: який коник може викинути Володимир Путін до саміту G20 у Аргентині? Зрозуміло, що там Путін разом із Меркель і Макроном, утрьох матимуть значнішу перевагу над Трампом…

Але тут іще одна важлива і невесела для України обставина. Це те, що раніше, ніж наприкінці листопада обговорювати і вирішуввати російсько-український конфлікт світові лідери не будуть. А там вже й Різдво, Новий рік і підготовка до виборів. Питання Криму, Донбасу, полонених і ув’язнених знову зависають.

Світлина від Rostyslav Demchuk.

peredplata