Селянські війни-2

Велика аграрна війна почалась в Україні. За голоси людей села ведуться битви не на життя, а на політичну смерть.

В кінці літа в Аграрній партії України виріс бунт. Проти голови Віталя Скоцика виступили його заступники і найближче оточення. Вони вимагали переобрати голову. Скоцик заявив, що це «рука Кремля» і підлі підступні Медведчук та Юлія Тимошенко. А оплачують бунт олігархи. З партій вилетіли одіозні аграрії такі, як Грановський, Поживанов, Корбан, Шандро.

У Чернівецькій області Скоцик вигнав з АПУ Василя Козака, Івана Демчака, Руслану Івасюк та інших діячів селянського руху.

Вигнанці не погодилися з таким рішенням і… вигнали з партії голову Віталія Скоцика.

Почалися юридично-баблові бої за голову АПУ. Спочатку вигравав Скоцик. Напевне, не вистачило йому чогось, і Мінюст 18 жовтня визнав легітимними розкольників та «руку Кремля». Скоцик став нелегітимний.

А уже 19 жовтня у Києві в приміщенні СК «Олімпійський» зібрався XV з’їзд аграріїв-розкольників. Кажуть, що у його роботі взяли участь 7 тисяч членів партії. Як так могло бути, трохи незрозуміло. Бо є світлини зі з’їзду, на яких налічується не більше сотні людей. Самих делегатів було 65. Представництво визначалося таким чином: по 2 делегати від 14 обласних розкольницьких організацій і 38 за посадами.

Кажуть, що у 14 регіональних організаціях провели конференції напередодні (вірніше напередніччі) з’їзду. Наприклад, у Чернівецькій області ця конференція мала б відбутися 18 жовтня. Де вона була і хто її проводив, досі невідомо. Хіба, може, у Шведа у «Золотому колосі» зібралися поміщики і вибрали серед себе двох делегатів.

Отож, наступного дня був з’їзд. На ньому змістили Скоцика і обрали головою Юрія Крутька. Призначили нових заступників і нову політраду у  кількості 108 осіб.

На тому й порішили.

 

Але проблеми в АПУ нікуди не зникли. Через 2 дні, у неділю, 21 жовтня, відбувся знову ХV з’їзд АПУ. Він проходив у приміщенні величезного залу «Палац спорту». І там було 442 делегати від 16 обласних організацій. А ще було до 1000 запрошених і різних роззяв.

З’їзд проходив велично й урочисто. Голова АПУ Віталій Скоцик мав змістовну та ідейну доповідь, у якій порівняв ситуацію в Україні зараз з тим, яка була 100 років тому.

Держава стала на межу, за якою можуть відбутися незворотні процеси.

Москва тепер, як і 100 років тому, веде активну війну проти України на всіх фронтах. Зараз ця війна називається «гібридна». Одним із напрямків її є рейдерське захоплення партій державницької ідеології. Так хочуть вчинити і з АПУ.

Рейдери, вигодувані Кремлем, зараз розкошують і розвалюють Аграрну партію. Бо вона стала серйозним гравцем на політичному полі України. Але Москва не має впливу на теперішнє керівництво АПУ. Тому й за допомогою рейдерів від  Медведчука-Тимошенко вирішила змінити голову партії. Вони провели свій фейковий з’їзд. А днем раніше міністерство юстиції з якогось дива легалізували розкольників АПУ.

 

На справжньому з’їзді делегати одноголосно визначили кандидатом на президента від АПУ їхнього голову Віталія Скоцика. Внесли зміни до статуту партії, змінили заступників та політраду. Також прийняли звернення до іноземних посольств і політичних партнерів про допомогу в боротьбі з прокремлівськими політсилами, які намагаються взяти реванш на наступних виборах 2019 року.

Далі делегати говорили про необхідність наступу партії проти московських поплічників, котрі готові продати Україну за тридцять срібняків. Серед таких вони називають чиновників Міністерства юстиції, котрі легітимізували розкол і розкольників Аграрної партії України.

Аби змусити Мінюст повернути справу у юридичну правдиву площин, після з’їзду делегати вирішили збирати свій актив і небайдужих людей по всій Україні і встановили багатотисячні пікети, демонстрації під Міністерством юстиції.

Боротися будуть до повної перемоги. А у ній вони впевнені. Бо правда за ними.

Петро КОБЕВКО

peredplata