Анатолій Гриценко перемагає всіх у другому турі виборів, – соціологи

Останні півроку лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко стабільно серед лідерів президентських рейтингів. Більше того, у другому турі політик перемагає всіх інших потенційних кандидатів зі значною перевагою у відсотках.

Нещодавно чотири соціологічні служби провели масштабне дослідження. Центр «Соціальний моніторинг», Український інститут соціальних досліджень ім. Яременка, Київський міжнародний інститут соціології та Соціологічна група «Рейтинг» спільно опитали майже 14 тисяч людей по всій Україні за винятком окупованої частини Донбасу та анексованого Криму.

З результатів стало ясно, що саме лідер «Громадянської позиції» перемагає всіх інших кандидатів з доволі вагомою перевагою. Так, за умови, якщо Анатолій Гриценко проходить у другий тур разом із Петром Порошенком, то лідер «Громадянської позиції» отримує 33,1% голосів, а чинний президент – 14,3%. У всіх регіонах результат Гриценка вдвічі вищий за результати Порошенка. Найбільший показник – в центрі України – майже 45% та на заході – майже 36%.

Якщо Анатолій Гриценко буде в другому турі виборів у парі із Юрієм Бойком, то розрив між кандидатами – у два рази на користь лідера «Громадянської позиції». Гриценко набирає 31,3% взагалі по країні, отримавши на заході та в центрі більше 40%, Бойко – всього 15,9%.

Якщо ж у другий тур проходять Анатолій Гриценко та Юлія Тимошенко, то лідер «Громадянської позиції» отримає 26,9%, а лідерка «Батьківщини» – 24,8%.

«У другому турі є явний лідер на сьогоднішній день. Зеленський не є політиком, тому  в другий тур ми включали чотири політика в різних варіантах цих пар. Тимошенко, Гриценко, Порошенко і Бойко», – прокоментуваларезультати голова правління ГО «Український інститут соціальних досліджень ім. О. Яременка» Ольга Балакірєва.

Стабільну підтримку лідер «Громадянської позиції» мав навесні та влітку. Наприклад, Київський міжнародний інститут соціології оприлюднював дані, що якби вибори відбулися в середині квітня, наступним Президентом України став би саме Гриценко.

В усіх віком від 18 років питали, якби вибори відбулися навесні, за кого б вони проголосували. Тут перше місце і 8% отримала Юлія Тимошенко, друге місце та 6,3% – Анатолій Гриценко. У рамках опитування також моделювали другий тур. У ньому лідер «Громадянської позиції», як і зараз, перемагав Петра Порошенка із великим розривом (27,5% – у Гриценка, 11,3% – у Порошенка), Юлію Тимошенко (22% – у Гриценка, 18,5% – у Тимошенко). Тоді в опитування включали і кандидатури Святослава Вакарчука та Володимира Зеленського. Лідера гурту «Океан Ельзи» Гриценко переміг би із перевагою у 2% – 22,5% до 20,8%), а лідера «95 кварталу» – майже у 4%. Анатолій Гриценко набрав би 24,2%, Володимир Зеленський – 20,6%.

«Треба усвідомити важливості цих виборів. Я всі ці роки постійно їжджу країною, зустрічаюся, спілкуюся та відчуваю людей. Я хочу, щоб люди зрозуміли: є можливість тут і тепер сконцентрувати мораль, мізки, кадровий ресурс, стратегічне бачення та політичну волю і командою змінити країну. Я хочу дати людям надію, упевненість, спокій і справедливість. Ось моє завдання з погляду твердої державної політики. Завдання складне, але його можна вирішити, потрібно вирішити, і ми його вирішимо», – коментує Анатолій Гриценко високу підтримку своєї кандидатури.

За словами лідера «Громадянської позиції», українці втомились від корупції та монополізму великого бізнесу у всіх сферах, від бідності та неможливості розвиватись у власній країні. Тому й шукають чесних кандидатів, за якими не стоять олігархи та які самі не є олігархами. Саме це, на його думку, й надає йому підтримку громадян.

Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/novini-kompanij/anatoliy-gritsenko-peremagae-vsih-u-drugomu-turi-viboriv—sotsiologi–10740799.html?fbclid=IwAR0PVQja6owiuCZgJBoTkIT0tsOeRTnWM6LtPAHcz8OGM_RzQgJiKWRKP9g

peredplata