Українські безпілотники страшніші для російської енергетичної системи, ніж міжнародні санкції

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Сам факт сьогоднішнього нальоту українських безпілотників на Нижньокамський нафтохімічний кластер призвів до величезної паніки у Татарстані. Нижньокамський нафтохімічний кластер є надважливим стратегічним об`єктом РФ, який створювався в регіоні десятки років і включає в свою систему цілу низку нафтохімічних, нафтопереробниx, приладобудівних підприємств. Через наліт українських безпілотників був закритий регіональний еаропорт в Казані та було евакуйовано усіх співробітників цілої низки підприємств. Свої робочі місця залишили співробітники “Нижньокамськвуглецю”, “Оргсинтезу”, “Нижньокамськшини”, “Таїф-НК”, “Танеко” та “Нижньокамськнафтохіму”. Евакуйовано також працівників ТЕЦ.
А найбільша російська нафтова компанія “Роснефть” попросила уряд компенсувати витрати на захист нафтопереробних заводів (НПЗ) від атак українських безпілотників. Про це йдеться у листі глави компанії Ігоря Сечіна прем’єр-міністру Михайлу Мішустіну.
Зокрема, Сєчін зазначив, що “Роснефть” через “зростаючі ризики терористичного характеру” змушена реалізовувати розширений і витратний комплекс заходів фізичного захисту нафтових об’єктів від дронів. Він нагадав, що після ударів безпілотників раніше “Роснефть” зупиняла роботу установок на Сизранському, Рязанському, Куйбишевському та Туапсинському НПЗ.
У зв’язку з цим Сєчін запропонував компенсувати компанії витрати на безпеку за рахунок відрахування з ПДВ або з податку на прибуток, а також збільшення зворотного акцизу на нафту.
Глава Роснефти” також наголосив на проблемах з модернізацією НПЗ через санкції, які обмежили постачання обладнання та призвели до зростання витрат на логістику та будівельні роботи. Він запропонував уряду продовжити до 2033 року терміни отримання інвестиційної надбавки до зворотного акцизу на нафту, яку одержують НПЗ, які запроваджують нові установки поглиблення переробки.
Отакі от “кусючі” українські дрони!

peredplata