КРЕМЛЬ ПІДТРИМУВАТИМЕ НА ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ ТИМОШЕНКО – ВЕНЕДИКТОВ

Президент РФ Володимир Путін дав зрозуміти, що буде підтримувати на виборах президента в Україні лідера “Батьківщини” Юлію Тимошенко, вважає головний редактор радіостанції “Эхо Москвы”

Проведенням виборів на підконтрольних бойовикам територіях Донецької та Луганської областей Кремль пішов на “повне порушення” Мінських угод і цим дав зрозуміти, що за нинішньої влади в Україні конфлікт на Донбасі врегульовано не буде. Таку думку в ефірі радіостанції “Эхо Москвы” 17 листопада висловив її головний редактор Олексій Венедиктов.

Журналіст сказав: “Можна сперечатися, хто не виконує (Мінських угод – Ред.), але хто точно порушує, то це історія. Я думаю, важливі не вибори “ЛНР” і “ДНР” а те, що Путін сказав, що з нинішньою владою в Україні ми не просунемося нікуди. Беручи до уваги президентську кампанію, явний знак того, що Кремль підтримуватиме Юлію Тимошенко на президентських виборах”.

Додамо, раніше подібну заяву робив відомий експерт Андрійи Колесников із Московського центру Карнегі американської структури.

Венедиктов також думає, що внесення Тимошенко до санкційного списку РФ допоможе її електоральним шансам.

Головний редактор “Эхо Москвы” сказав: “Це дуже допомагає. Ви всі вважаєте, що вони дуболами, а вони урфін-джюси (герой казкового циклу про Смарагдове місто Урфін Джюс за допомогою чарівного порошку створив армію дерев’яних солдатів-дуболамів і захопив владу – Ред.), а не дуболами. Вони порошком її посипають”, – підсумував головний редактор “Эхо Москвы”.

peredplata