За крісло керівника Чернівецького університету змагаються нинішній і колишній ректори

За крісло керівника Чернівецького університету змагаються нинішній і колишній ректориУ Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 18 травня відбулася зустріч претендентів на посаду ректора ЧНУ з науково-педагогічними працівниками, співробітниками та представниками студентства.

Претендентами на посаду ректора є нинішній керівник вузу, професор, доктор фізико-математичних наук Степан Мельничук та доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедрою теоретичної фізики фізичного факультету ЧНУ Микола Ткач.

Претенденти на посаду ректора представили свої програми та бачення розвитку вузу та відповіли на питання представників вузівського колективу.

Микола Ткач був ректором ЧНУ з 2001 до 2005 року. З лютого 2005 по травень 2006 року, за протекцією тодішнього Державного секретаря України (нині покійного) Олександра Зінченка, очолював Чернівецьку ОДА. Після звільнення з посади є завідувачем кафедри теоретичної фізики ЧНУ.

Степан Мельничук обраний ректором ЧНУ у березні 2005 року. Термін його перебування на посаді закінчився 31 березня 2012 року. Нині С. Мельничук є в.о. ректора ЧНУ.

Вибори ректора ЧНУ відбудуться на зборах трудового колективу університету 22 травня 2012 року.

Не виключено, що, окрім двох згаданих претендентів, у виборах ректора візьмуть участь інші кандидати.

Кандидата, який набере 70 відсотків голосів, міністр освіти зобов’язаний призначити ректором університету.

Якщо ж кандидат набере менше голосів, то міністр освіти має право призначити в.о ректора на свій розсуд і не обов’язково кандидата, який брав участь у виборах керівника вузу.

Джерело

peredplata