Депутати-піаністи на сесії Чернівецької обласної ради ОНОВЛЕНО ВІДЕО

Депутати-піаністи на сесії Чернівецької обласної ради ОНОВЛЕНО ВІДЕОНа пленарних засіданнях Чернівецької обласної ради депутати, як від провладної більшості, так і від опозиції, полюбляють голосувати і за себе, і за свого сусіда. Так, на сьогоднішньому пленарному засіданні обласної ради 31 травня депутат від партії регіонів та начальник обласної міліції Микола Харабара голосував за свого сусіда директора обласної дирекції \”Укрпошти\” Ярослава Цюпака, депутат від \”Нашої України\” Ігор Кібіч за свого сусіда Куліша, депутат від Фронту Змін Ярослав Курко теж за свого сусіда-однопартійця. Такі от у нас \”послідовники\” депутатів-піаністів в верховній раді.

І це тільки те, що ми змогли зафіксувати, і те, що потрапило в наше поле зору. Загалом ж депутати не гребують у випадку відсутності колег голосувати їхніми картками.

І, як пояснив нам Ігор Кібіч, що те все дрібниці голосувались, формальності, а коли б серйозні питання на голосування ставили, то він би ні в якому разі не голосував за сусідів. Таке виправдання собі знайшов депутат.

В післяобідню пору голосування за судів продовжили. В їхньому полку прибуло ще один депутат від фронтовиків Олександр Фищук. Коли ми запитали, чого той голосує за себе і сусіда, той відповів, що переплутав.

Певно, так само неодноразово \”переплутував\” і депутат від Батьківщини Ігор Кірєєв, і депутатка від партії регіонів Лівія Никифор, і допомагав Харабарі голосувати за Цюпака і регіонал Франц Федорович.

Такі от у нас депутати.

Буква закону

Григорій Сорочан, представник обласного представництва ГМ \”ОПОРА\”: \”Діяльність депутатів ОР визначається Регламентом, Конституцією, ЗУ Про місцеве самоврядування та ЗУ Про статус депутатів місцевих рад. Жоден з цих документів не передбачає такого явища як \”делегування права голосу\”. А для чиновника, що не передбачено, то заборонено. Ст. 19 ч. 1 ЗУ Про статус… каже \”Депутат місцевої ради користується правом ухвального голосу з усіх питань, що розглядаються на засіданнях ради та її органів, до складу яких він входить. Депутат місцевої ради набуває права ухвального голосу з моменту визнання його повноважень. Кожний депутат місцевої ради у раді та її органах, до складу яких він входить, має один голос…\”, ст. 20 ч. 3 каже (якщо він захворів, наприклад): \”Депутат місцевої ради зобов\’язаний бути присутнім на пленарних засіданнях ради, засіданнях постійної комісії та інших органів ради, до складу яких він входить. У разі неможливості бути присутнім на засіданні депутат місцевої ради повідомляє про це особу, яка очолює відповідний орган.\”

До речі, кілька разів депутати від опозиції намагались виявити реальну кількість депутатів. Але завше перереєстровувалась стабільна кількість депутатів – від 73 до 89. І цифри ці стрибали в залежності від важливості питання. І вимоги опозиції вийняти картки депутатів, котрі відсутні, залишились без задоволення. Журналісти ж нарахували зо сім десятків депутатів в залі засідань.

Надія Вірна

peredplata