Проти України ведеться інформаційна війна – політолог

Проти України ведеться інформаційна війна – політологПроти України ведеться інформаційна війна, до якої вона не була готова.

Про це під час \”круглого столу\” у Києві сказав політолог Кость Бондаренко.

Він розповів, що ще у 2009 році новообраний президент США Барак Обама ухвалив рішення про те, що потрібно зменшити вплив так званого проамериканського поясу, який було створено в Центральній Європі. Тоді це викликало хвилю невдоволення.

\”Поясу сьогодні немає, тому поодинокі лише країни серед східноєвропейських держав можуть вважатися тими, хто зараз орієнтується на політику США\”, – пояснив він.

Тому, за його словами, зараз \”за великим рахунком, більшість держав вже присягнули на вірність Берліну і включилися у гру двох центрів – Берліну і Москви\”.

\”Україна в цій грі поки що намагається якось борсатися і опинилася фактично один на один із великими гравцями, великими силами, які ведуть сьогодні інформаційну війну проти нашої держави\”, – наголосив Бондаренко.

Експерт додав: \”У світі почалася інформаційна війна проти України, яка ведеться за класичними схемами, за класичними формулами. На жаль, Україна на сьогодні проявляє абсолютну неготовність до введення цих інформаційних війн, до того, щоби якимось чином пручатися цим війнам, чи вигравати їх\”.

\”Ми пропускаємо гол за голом, пропускаємо фактично м\’ячі у свої ворота в інформаційній сфері\”, – підкреслив він.

Gazeta.ua

peredplata