За 1500 доларів США хабара прикордонник налагодив на Буковині канал контрабанди анаболічних препаратів та спортивного харчування

За процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону, слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницький, за матеріалами та спільно з відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди дільничним інспектором прикордонної служби ВіПС «Подвір’ївка» ВПС «Кельменці» Чернівецького прикордонного загону.

Хабар у розмірі 1500 доларів США призначався за сприяння у безперешкодному переміщенні через державний кордон України поза митним та прикордонним контролем і, відповідно, невжиття передбачених законом заходів щодо припинення такої діяльності, анаболічних препаратів та спортивного харчування – інформує прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

27 травня 2019 року після отримання другої частини раніше обумовлених коштів – 1100 доларів США – старшого прапорщика затримано в порядку ст. 208 КПК України. Уся сума хабаря виявлена та вилучена у ході затримання прикордонника.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, за наслідками яких буде вирішено питання щодо повідомлення військовослужбовцю про підозру, обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

 

 

 

peredplata