Розгін мітингарів в Грузії: сотні постраждалих, серед них журналісти

Кілька сотень людей, за даними медиків, отримали поранення під час зіткнень під парламентом Грузії у Тбілісі.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Rustavi2.

Поки точна кількість постраждалих у результаті зіткнень на проспекті Руставелі невідома, оскільки людей відвозили в різні лікарні.

Медики стверджують, що стан багатьох постраждалих важкий. Вони отримали поранення гумовими кулями в голову.

Повідомляється, що одному з молодих учасників подій куля влучила в око, яке врятувати не вдалося.

Більшість же мітингувальників доставили в лікарні через отруєння газом.

Серед постраждалих кілька журналістів, зокрема, журналістка «Кур’єра» Тамар Багашвілі була поранена в руку, також постраждав оператор «Кур’єра» Леван Мелікідзе.

 

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі перервала свій візит до Білорусі й повертається у Тбілісі, повідомляє російський ТАСС із посиланням на джерело в урядових колах Білорусі.

 

Нагадаємо, 20 червня у Тбілісі почалися масові протести через скандал із російськими депутатами, які опинилися в парламенті. Один із росіян – депутат, який підтримує російську агресію – потрапив у крісло спікера. Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС і прикордонної служби, а згодом спробувала взяти штурмом парламент. Вночі поліція розігнала людей за допомогою сльозогінного газу, але згодом вони повернулися.

Деяких постраждалих внаслідок розгону негайно оперували. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/06/21/rozgin_mityngariv_v_gruzii_sotni_postrazhdalyh_sered_nyh_zhurnalisty_1596417

peredplata