На Буковині виявили контрабандних цигарок майже на 800 тисяч гривень

Прокуратурою області попереджено контрабанду незаконно виготовлених тютюнових виробів до країн Євросоюзу на майже 800 тисяч гривень – овідомляє пресслужба прокуратури Чернівецької області.

Незаконне переправлення до країни ЄС оптових партій контрафактних тютюнових виробів попередили на Буковині прокурори прокуратури області, спільно з оперативними працівниками УСБУ, Держприкордонслужби та слідчими ГУ ДФС.

Так, група осіб облаштували у прикордонному селищі Селятин Путильського району підпільні склади зі зберігання підроблених цигарок іноземних марок. Контрафактну продукцію ділки планували нелегально переправляти до однієї з європейських країн.

Під час проведення невідкладних слідчих дій на складах правоохоронці виявили 34,5 тисячі пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку, підготовлених до «транзиту». За попередньою оцінкою, вартість «товару» становить майже 800 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо внесення відомостей за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Тривають першочергові процесуальні дії, направленні на встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

peredplata