Дональд Трамп підтримав Туреччину у боротьбі з режимом Башара Асада у Сирії

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Прес-служба Білого дому сповіщає, що Дональд Трамп прямо зараз обговорює з Реджепом Ердоганом безліч питань, що стосуються Сирії, в тому числі тему зенітних ракетних комплексів Patriot.

В адміністрації турецького лідера повідомили, що лідери двох країн обговорили двосторонні зв’язки і ситуацію в регіоні, в тому числі в Сирії.

Також лідери Туреччини і США підкреслили готовність доведення товарообігу між обома державами до рівня в 75 млрд доларів. (Удар по Китаю і Росії !!! 😉).

Ердоган і Трамп висловили готовність до тісної взаємодії в боротьбі з тероризмом.

Тим часом у Сирії бої не вщухають ні на мить. Йде запекла боротьба за місто Кафранбел – символ сирійської революції. Турецькі збройні сили знищили як мінімум дві колони режиму Асада, які прямували для підкріплення своїх бійців в район Jabal Zawiya в Ідлібі.

Сирійська опозиція продовжує стрімке захоплення безлічі міст, які буквально ще вчора контролювалися асадітамі і росіянами. Це відбувається не тільки на півночі, але і на півдні країни, тобто фактично у всіх реіонах Сирії. Зокрема, чотири міста в провінції Дар’я тільки що перейшли під контроль повстанців. Загальна кількість поселень, відбитих у російсько-асадівської банди в останні дні, перевищила 30.

Хочеться сподіватися, що до початку переговорів між Ердоганом і Путіним від режиму Асада і його кліки вже нічого не залишиться і предмет перемовин між Москвою та Анкарою назавжди втратить свою актуальність.

Світлина від Rostyslav Demchuk.

peredplata