Вибори 2012: Космонавтові Каденюку пропонують мільйон доларів і погрожують

Вибори 2012: Космонавтові Каденюку пропонують мільйон доларів і погрожуютьЗателефонував мій щирий друг перший космонавт Незалежної України, Герой України Леонід Каденюк. Уперше так схвильовано звучав його голос. Щось сталося? – і собі захвилювався, згадавши стареньку матінку Ніну Андріївну, прикуту до ліжка. Річ у тому, що мені пропонують мільйон доларів за те, аби я зняв свою кандидатуру на виборах до Верховної Ради, – з обуренням виповів Леонід Костянтинович.

– І знаєш, що я відповів цим посмітюхам: «Обов\’язково зніму, без доларів. Але за однієї умови: якщо полетите на Марс і повернетеся назад». Натяк зрозуміли. Після цього почали погрожувати. І «не тільки мені одному. Але я, як добре знаєш, з роду Каденюків, що без боязні, чесно йдуть по життю. До кінця боротимуся, попри залякування з боку моїх опонентів, котрих опікує великий, але такий брудний, нажитий на людському горі, капітал.

Ось так. Не більше, не менше. Вдаючись до найгидливіших оборудок, діюча влада правдами – не – правдами знову проштовхує до парламенту слухняну челядь з метою створити не менш слухняну більшість і чинити черговий дерибан. Чи вдасться?

Очікувати можна всілякого, бо вона, влада, на все здатна. Але їй треба затямити, що не всі виборці, втративши почуття честі й совісті, клюнуть на дешеву приманку у вчгляді пакетика висівок, цигарок на додачу та всіляких пустопорожніх обіцянок. Хоча у вирі перипетій і загнали наш роботящий люд по самі вуха в трясину, він рано чи пізно все одно її подолає. І вже нізащо не проголосує наосліп. Бо став мудрішим, згуртованішим, монолітнішим, обов\’язковішим.

А щодо залякувань, погроз, наїздів, то це у влади – за милу душу. Та, віриться, що в даному випадку руки в неї за короткі, бо не того поля ягоду для себе заоаглося їй зірвати. Навіть якщо для підкупу голосів виборців нечестивці й пустили гроші хороші. Отож-бо, не заблудімося!

Іван АГАТІЙ,
журналіст газети «Буковина»

БукІнфо (с)

peredplata