На Буковині опозиція готує позов щодо агітації Шуфричем за кандидата від партії влади Семенюка

На Буковині опозиція готує позов щодо агітації Шуфричем за кандидата від партії влади СеменюкаЮридичний відділ Об\’єднаної опозиції готує судовий позов до окружного адміністративного суду Чернівецької області щодо незаконності агітації, яку проводив заступник голови Ради національної безпеки і оборони України та кандидат в народні депутати за № 27 в списку Партії регіонів Нестор Шуфрич за кандидата від партії регіонів та родича губернатора Папієва Артема Семенюка.

Про це сьогодні повідомили в штабі Об\’єднаної опозиції (ОО).

Агітпохід чиновника відбувався 5-6 вересня за участю керівників районів. Так, як повідомляло Чернівецьке представництво ГМ \”Опора\”, у Кельменцях захід відбувався приблизно з 9.40 до 11.00, а кандидатів від Партії регіонів супроводжував Голова Кельменецької РДА Микола Довгань. У Хотині захід відбувався приблизно з 12.00 до 13.00, а кандидатів від Партії регіонів супроводжував Голова Хотинської РДА Юрій Юзва. Голови РДА представляли кандидатів від Партії регіонів присутнім в залі та запрошували їх до агітаційних виступів.

Нагадаємо, що представники ОО подавали позови щодо незаконної агітації з боку кандидатів від партії регіонів Михайлішина (суд частково задовільнив позовні вимоги і визнав дії кандидата незаконними), Семенюка (суд відмовив) та Бауера (суд відмовив). На всі відмови опозиціонерами подані апеляції.

А щодо зауважень уповноважених осіб щодо того, що опозиція використовує суди для тиску на кандидатів від влади, зокрема Михайлішина, керівник виборчого штабу Максим Бурбак стверджує, що опозиція звертається до судів як до останньої інстанції, аби зупинити порушення виборчого законодавства. І, за потреби, в ОО готові безкоштовно проконсультувати представників провладних кандидатів та й самих кандидатів в нардепи щодо норм нового виборчого закону.

І щодо тиску, то в ОО стверджують, що до них надходить багато звернень від громадян, буковинців, щодо тиску на них з боку влади. Так, директори шкіл Сторожинецького району, які вже пенсійного віку, змушені були написати заяви на звільнення без дат. Після виборів буде вирішуватися їхня доля. Відбуваються збори учительських колективів, медпрацівників, де проводиться агітація тощо.

peredplata