Сенат США прийняв резолюцію по Тимошенко – ЗМІ

Сенат США прийняв резолюцію по Тимошенко – ЗМІПричетні до ув\’язнення екс-прем\’єра посадовці тепер матимуть проблеми із одержанням американських віз.

Сенат США схвалив резолюцію щодо звільнення Юлії Тимошенко та санкції щодо осіб, причетних до її ув\’язнення. Про це повідомляє \”Українська правда\” з посиланням на офіційний сайт сенату.

За твердженням народного депутата від БЮТ Остапа Семерака, резолюція навіть не дискутувалася в сесійній залі та була прийнята за \”загальною стандартною процедурою\”.

\”В мене є точна інформація з офісу одного з авторів резолюції. Вона була внесена до зали, та оскільки до тексту не було жодних зауважень, резолюція автоматично була схвалена\”, – пояснив Семерак.

Текст резолюції був оприлюднений раніше на офіційному сайті одного її авторів сенатора Джеймса Інхофа.

\”Резолюція є доповненням до міжнародного аналізу й протестів із приводу порушень, які зараз відбуваються в Україні, підтверджуючи при цьому міцну підтримку Тимошенко й політичних ув\’язнених в усьому світі\”, – відзначається в документі.

\”Сенат США засуджує дії, спрямовані на політично мотивоване ув\’язнення колишнього прем\’єра Юлії Тимошенко\”, – сказано в тексті проекту резолюції.

Відповідно до тексту, сенат США закликає українську владу негайно звільнити Тимошенко й інших політичних ув\’язнених. Також законодавчий орган США просить Держдепартамент своєї країни та Організацію з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) чинити \”спільний багатосторонній дипломатичний тиск\” на офіційний Київ з метою звільнення Тимошенко.

Крім того, сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз тим, \”хто відповідальний за ув\’язнення Тимошенко й погане поводження з нею\”.

Джерело

peredplata