Волю мові! Свободу слову! У Чернівцях відбулася велелюдна акція на підтримку свободи слова

Журналісти області, студенти-політологи та майбутні журналісти, всі як один стали на захист права на професію. Злочинна влада зробила спробу прийняти закон про наклеп, за яким кожен журналіст буде забезпечений тюрмою на термін від 2 до 5 років.

Волю мові! Свободу слову! У Чернівцях відбулася велелюдна акція на підтримку свободи слова

Кажуть, що українські зеки з колоній передають вітання українським журналістам. А разом з вітаннями запрошують відзначити День журналіста у 2013 році у тюрмах та колоніях.

– Якщо промовчимо, то так і станеться, – сказав протестуючим шеф-редактор газети «Час» Петро Кобевко. – Влада хоче залякати нас і позбавити народ права на правду. Якщо так далі піде, то Білорусь ще стане для нас взірцем демократії та раєм на землі.
До колег говорили керівник ТВА Василь Забродський, головний редактор газети «Молодий Буковинець» Богдан Загайський, головні редактори газет «Буковинське віче» і «Буковина» Віра Китайгородська та Анатолій Ісак, керівник Інтернет-сайту «Букінфо» Сергій Зарайський, блогер Святослав Вишинський, власний кореспондент «Українського радіо» Вадим Пелех, студентка Вікторія Яшан.

До акції журналістів Буковини долучилася й обласна організація Національної Спілки журналістів. Від неї виступив голова Георгій Терон.
Організація заходу і самоорганізація журналістів були на високому рівні. Це чи не єдина нині самоорганізована сила, спроможна дати відсіч владі, котра не хоче рахуватися з суспільством.

До стін міської ратуші прийшло майже 300 осіб. Останнім часом у Чернівцях таку кількість людей неспроможні зібрати навіть найбільш рейтингові партії Буковини.
А це підтверджує, що журналісти в Україні мають довіру людей і можуть самоорганізуватися на боротьбу зі злочинною владою за свободу слова і право людей знати правду.

Гнівно було засуджено всіх депутатів, котрі голосували за закон про наклеп у першому читанні. Ганьбою покрито ініціатора цього закону Віталія Журавського.

Петро Кобевко запропонував своїм колегам більше не озвучувати і не друкувати прізвищ тих, хто прагнув відібрати у народу право на правду.
– Відтепер їхні прізвища в українських ЗМІ з’являться тільки один раз – у некрологах, – підсумував Петро Кобевко.
Ця пропозиція була прийнята схвально.

На завершення акції одноголосно було прийнято резолюцію, в якій засуджено спробу влади знищити свободу слова в Україні.
1 жовтня журналісти Буковини відправляються до Києва на подібну акцію журналістів України.

Фото citi.cv.ua Відео molbuk.ua

peredplata