Боротьба за українську мову в Чернівецькій облраді продовжується

Боротьба за українську мову в Чернівецькій облраді продовжується4 жовтня 2012 року на черговій сесії Чернівецької обласної ради депутати від опозиційних сил вчергове подали запит, в якому пропонували буковинським народним обранцям засудити застосування закону \”Про засади державної мовної політики\” та дії президента Януковича, який підписав цей нелегітимний акт.

Спрогнозувати, як буде діяти при голосуванні провладна більшість, було не важко. \”Регіонали\” і ті, хто голосує з ними, як і на попередніх сесіях, за мовне питання не дали голосів. Після голосування з цього питання низка депутатів опозиційних фракцій у знак протесту покинули сесійну залу.
\”Свободівські депутати протест побратимів по опозиції розуміють і підтримують, але потреба розв\’язання конкретних проблем людей, які чекають результатів вже на цій сесії, змусили нас залишилися у сесійній залі до кінця засідання,\” – зазначив депутат обласної ради від ВО \”Свобода\” Віталій Мельничук.

Крім того, в порядку денному сесії крім звіту про виконання обласного бюджету за І півріччя та внесення змін до обласного бюджету на 2012 рік було ще багато важливих питань. Серед них – депутатський запит щодо будівництва на території України обхідної ділянки залізничної колії Мамалига-Ларга від депутата фракції ВО \”Свобода\” Степана Спіжавки. Віталій Мельничук виніс на розгляд сесії питання довготривалої невиплати заробітної плати працівникам ТзОВ ВКТ\”Арго\” в Хотинському районі.

\”Завдяки тому, що я як ініціатор запиту з будівництва обхідної залізничної ділянки залишився у залі, сесія розглянула та ухвалила запит. Зі свого боку депутат Мельничук мав можливість на підставі звернення трудового колективу озвучити питання невиплати зарплатні на ТзОВ ВКТ\”Арго\”. Ця проблема перебуватиме під контролем обласної ради,\” – наголосив депутат-свободівець Степан Спіжавка, – повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» .

peredplata