Голові Чернівецької облради Мунтяну суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі рішення ВАКС про відсторонення від посади голови Чернівецької облради Івана Мунтяна, підозрюваного в отриманні хабаря.

Джерело: сайт ВАКС

Дослівно: “7 липня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного, голови Чернівецької обласної ради, на ухвалу слідчого судді від 01.06.2020 року про продовження строку відсторонення від посади”.

Деталі: У задоволенні апеляційної скарги захисника суд відмовив.

Таким чином Мунтян залишився відстороненим від посади до 1 серпня.

Що було раніше: 1 червня Вищий антикорупційний суд ще на 2 місяці відсторонив від посади голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, підозрюваного в отриманні хабаря.

Передісторія:

  • 4 лютого прокурор повідомив Мунтяну про підозру за ч. 4 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
  • Також детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю за ч. 4 ст. 369 ККУ (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище).
  • За даними слідства, у липні 2019 року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому  400 тисяч доларів хабаря за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.
  • У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронці задокументували факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів у сумі 180 тисяч доларів.
  • Вищий антикорупційний суд обрав голові Чернівецької облради запобіжний засіб у вигляді 10 мільйонів гривень застави. 18 лютого Мунтян вніс за себе заставу.
Джерело: Українська правда

peredplata